Kaza, bugün sabah saatlerinde Kars – Ani Ören Yeri kara yolundaki Subatan köyü yakınlarında meydana geldi. Van’dan Kars’a gelen Muhammet Ali Şahinalp yönetimindeki 60 ABF 820 plakalı özel bir tur firmasına minibüs, havanın sisli olması nedeniyle yolun karşısına geçmeye çalışan Yakup Öztürk’e ait 700 küçükbaş sürüsünün arasına daldı, Kazada 25 koyun telef oldu. İhbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Kazanın meydana geldiği bölgede güvenlik önlemi alındı ve tek şeride düşürülen yolda temizlik çalışması yapıldı.

CHP Genel Başkanı Özel’den Amedspor açıklaması CHP Genel Başkanı Özel’den Amedspor açıklaması

25 KOYUN TELEF OLDU

Kazada yaralı insanın bulunmamasının sevindirici bir haber olduğunu söyleyen sürü sahibi Yakup Öztürk, “Sabah saatlerinde yoğun sis vardı. Sürü hayvan geçiş noktasından meraya geçerken Ani'ye gitmekte olan bir tur otobüsü sürüye daldı. Kaza sonrasında 25 koyunumuz telef olmuştur, diğer hayvanlar da araziye dağıldı onları topladık sayımını yapacağız.

KAZADA CAN KAYBI YOK

Burada sevindirici olay otobüste herhangi bir can kaybı ve yaralanmamanın yaşanmaması bu bizim için sevindirici olaydır. Hayvanların sigortası var, gelen mala gelsin, cana gelmediği için bizim için tesellidir. Havanın puslu olması nedeniyle bu olay oldu, inşallah bir daha böyle kazalar yaşanmaz. Sürümüzde 700 koyun vardı, sayım ve tespitlerimizi yapacağız." diye konuştu.

Kaynak: Gazete Kars