ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ŞABAN BEYAZSAÇ

Son dönemlerde görüntüsü itibariyle çok eleştirilen ve üst yapıdaki dağınıklı çok konuşulan Van’da alt yapı konusunda da benzer sorunlar yaşanıyor. Dün sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış bu olumsuzlukları bir kez daha ayyuka çıkarırken kısa süreli yoğun yağış kentte büyük sıkıntılara mahal verdi. Yağmurun neden olduğu su taşkınları vatandaşlara zor anlar yaşatırken kentin farklı noktalarında alt yapı eksikliği nedeniyle yaşanan olumsuzluklar tepki çekti. Kenti adeta felç eden yağış sonrası eleştiriler sürerken, konuyla ilgili Şehrivan’a konuşan HÜDA PAR İl Başkanı Rasim Sayğın da bu konuda alt yapı konusunda ilgili kurumların sınıfta kaldığını söyledi.

HÜDA-PAR İL BAŞKANI SAYĞIN: VASKİ ALT YAPIDA DA SINIFTA KALDI!

Van’da sabah saatlerinde etkili olan yağmur yağışı vatandaşları olumsuz etkilerken, yıllardan beridir yağmur yağdığında kentteki birçok cadde ve sokaklar su altında kalıyor. Sağanak yağış, çarpık kentleşme ve altyapı yetersizliğinden dolayı yarım saat içerisinde sel ve taşkınlara neden oluyor. Kent merkezindeki altyapı eksikliğinden dolayı meydana gelen taşkınlardan vatandaşlar kendilerini nereye atacaklarını bilmezken, trafik ise felç oluyor. Taşkınlardan dolayı kent merkezi adeta durma noktasına gelirken, vatandaşlar özellikle sürücüler çok zor anlar yaşıyor. Sonbahar mevsimi gelirken, gelecek aylarda sürekli yağmur yağması halinde vatandaşların bu konuda ne yapacağı belli değilken, çözüm için de çağrılar sürüyor. Şehrivan aracılığıyla altyapı eksikliği ile ilgili konuşan HÜDA PAR İl Başkanı Rasim Sayğın, “VASKİ; kanalizasyon, altyapı çalışmaları itibarıyla da sınıfta kaldı” dedi.

Adıyaman'da polisler kendi aralarında çatıştı! Çok sayıda yaralı var... Adıyaman'da polisler kendi aralarında çatıştı! Çok sayıda yaralı var...

SAYĞIN: BU SORUN YILLARDIR DEVAM EDİYOR

HÜDA PAR Van İl Başkanı Avukat Rasim Sayğın, yaşanan sorunu dile getirerek, “Van’daki bu sorun yeni bir sorun değil. Geçmiş yıllardan bu yana devam eden bir sorun ve bu sorunun iyileştirilmesi hususun da henüz hiçbir adım atılmadı. Özellikle geçen yıl kış ayında yoğun bir şekilde bunu gördük. Şubat ayında gerçekleşen deprem dolasıyla belediye deprem bölgelerine yoğunlaştığından dolayı ses çıkarmayalım dedik ama maalesef bu sorun sadece o dönemle sınırlı bir sorun değil” ifadelerini kullandı.

BU ALT YAPI VAN’I KALDIRMIYOR!

Sorunun muhatabının VASKİ olduğunu fakat VASKİ’nin de acil önlemler alınması gerektiğini aktaran Sayğın şunları söyledi: “Van’da geçmişten beri var olan ve kent büyüdükçe de kaldırmayan bir altyapı sistemi var. Bu işin sorumlusu VASKİ’dir. Bu noktada gerekli yatırımları yapması gereken de VASKİ’dir. Bunun üst birimi de Van Büyükşehir Belediyesi’dir. Dolayısıyla bu iki kurumun yapması gereken çok acil önlemler vardır. Altyapı ve kanalizasyon, deşarj merkezleri oluşturulması gerekmektedir.”

SAYĞIN: VASKİ KORUNAN BİR BİRİM MİDİR?

Sayğın, “VASKİ korunan bir birim midir?” diyerek, “VASKİ ile ilgili olarak bizler son 1 ay içerisinde yaklaşık birkaç defa açıklamalarda bulunduk. Hem basın açıklaması gerçekleştirdik hem de özel demeçler verdik. Ne hikmetse VASKİ ile ilgili yapılan eleştirilere ne Van Valisi Ozan Balcı ne de VASKİ’nin aldırış etmediğini gördük. Acaba VASKİ korunan bir birim midir? Valilik neden VASKİ ile ilgili bir tasarrufta bulunmuyor? Yapılan açıklamalar ve eleştirilerden sonra VASKİ Van’ın genelinde su kesintisine gidileceğine açıkladı. Bu bir meydan okumadır dedim o zaman. Yapılan yoğun eleştirilerden dolayı bu su kesintisi ertelendi” diye konuştu.

“VASKİ SADECE SUYUN HALKIMIZA ULAŞMASINDA DEĞİL KANALİZASYON, ALTYAPI ÇALIŞMALARI İTİBARIYLA DA SINIFTA KALDI”

VASKİ’nin bu konuda sınıfta kaldığını belirten Sayğın, “VASKİ yönetilebilir olmaktan çıkmıştır. VASKİ sadece suyun halkımıza ulaşmasında değil kanalizasyon, altyapı çalışmaları itibarıyla da sınıfta kaldı. En ufak yarım saatlik bir yağışta Van’ın ana caddeleri, ana arterleri su altında kalıyor. Burada bir yönetim sorunu, vizyonsuzluk, umursamazlık vardır. Bunu da halkımızın taktirine bırakıyoruz” diye aktardı.  

Editör: Necmettin Dursun