ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ 

Son dakika! Malatya’da korkutan deprem! Son dakika! Malatya’da korkutan deprem!

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Van, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline gelse de kentin farklı noktalarında bulunan bakımsız sahiller ise kötü görüntü oluşturmaya devam ediyor. Birçok şehirde turistler için yatırımlar sürerken, Van’ın sahillerinde ise şezlong bulmak bile zor.

Son yıllarda turizm sektöründe yıldızı parlayan illerden biri olan Van’ın bakımsız, kirli ve turistlere hitap etmeyen sahilleri gündeme gelmeye devam ediyor. Çöplerle dolu sahillerin fotoğrafları sosyal medya da tartışmalara neden olurken, sahillerde yerli ve yabancı turistleri çekmek adına herhangi bir tesisin olmaması da en büyük eksiklerinden birini oluşturuyor.

SAHİL VAR, BAKIM YOK

Dünyanın en büyük sodalı ve Türkiye’nin ise en büyük gölü olan Van Gölü, turizme bir türlü kazandırılamıyor. Kuraklık ve kirliliğiyle ülkenin gündeminden düşmeyen Van Gölü konuşulurken, sahilleri de bakımsızlığıyla gündemdeki yerini koruyor. Van Gölü’nün dört bir yanında birbirinden güzel sahiller bulunurken, bu sahillere yatırımların ve tesislerin yapılmaması da tepkilere neden oluyor.

“TESİS YAPMAK ÇOK MU ZOR”

Sosyal medyadan paylaşım yapan scofield isimli kullanıcı şu ifadelere yer verdi:

“Coğrafyamız kader mi? Yoksa liyakatsiz, vizyonsuz yöneticiler sonucu mu bu haldeyiz? Ya şuraya göstermelik değil, kalıcı güzel bir tesis yapmak çok mu zor? Bu sahillere şezlong, şemsiye ve sosyal tesislerin yapılması ve 3-4 ay hizmet etmesi çok zor olmamalı?”

Editör: Ömer Aykaç