Haftanın 5 günü İranlı aynı zamanda Türk vatandaşı olan usta sanatçı Resul Gendomi tarafından verilen kurslarda, kursiyerlere tezhip sanatının inceliklerini ve yapımını öğreniyor. Kursiyerler burada büyükşehir belediyesinin kendilerine verdiği imkân ve malzeme desteğiyle milimetrelik desenleri altın, gümüş tozları ve boyalarla özenle renklendiriyor.

Tezhip sanatına uzun zamandır ilgi duyduğunu belirten resim bölümü mezunu Nurgül Karabulut, “Resul hocayı uzun zamandan buyana takip ediyorum. Kendisi tezhip sanatında dünyaca ünlü biri. Van Büyükşehir Belediyesi de bu kursu açınca katıldım. Kentimizde de güzel sanatlar ile ilgilenen herkesin mutlaka takip etmesi gereken bir sanat dalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü tezhip, insana huzur veren sabır ve dikkati öğreten bir sanat. Burada olmak inanın bana ve arkadaşlarıma huzur ve mutluluk veriyor. Bu güzel sanatı bizlerle buluşturan Van Büyükşehir Beledisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yazar Murathan Mungan Van'a geliyor! Yazar Murathan Mungan Van'a geliyor!

Tezhibin sadece bir meslek değil bir yaşam biçimi olduğunu belirten Tezhip Sanatçısı Resul Gendomi ise “Kursumuza katılan kursiyerlerimizden ilk istediğimiz sabır ve azimdir. Çünkü tezhip sanatı dikkat ve zaman isteyen bir sanat. Türkiye’de bu sanata talep çok ama yapan kişi sayısı çok az. Biz Van Büyükşehir Belediyesi destekleriyle burada 6 aylık bir kurs açtık. Kursumuza talep var. Kursiyerlerimiz tezhibi yavaş yavaş öğrenmeye başladılar. Ben inanıyorum ki buradan mezun olan kişiler kısa zamanda bu sanattan gelir elde etmeye başlayıp sergilere katılabileceklerdir. Bu sanatı öğrenmek için olması gereken tek şey sabır ve azimdir. Bu kursumuzdan sonra da minyatür kursu açacağız” dedi.

Editör: Necmettin Dursun