ŞEHRİVAN HABER: 

Van’da uçak seferlerinin azlığı ile bilet fiyatlarının yüksek oluşu gündemden düşmezken, bir milletvekili daha kentin kronikleşen sorunu meclis gündemine taşıdı. Van’ın uçuş problemi vatandaşı mağdur etmeye devam ederken, Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yaşanan sorunla ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi.

VAN’IN UÇUŞ SORUNUNU MECLİSE TAŞIYAN TAŞIYANA…

TMO yeni hasat sezonuna hazır! TMO yeni hasat sezonuna hazır!

Gergerlioğlu, verdiği önergede “Tarafıma iletilen mesajda; “Van Havalimanı’ndan günlerdir uçak bulamıyoruz. Şirketlerin en yakın uçak tarihi 20 gün sonrasına ve en ucuz uçak bileti 2 bin 500 TL’den başlıyor. Direkt uçuşlar ise sadece İstanbul veya Ankara’ya. Biz çok mağdur durumdayız. Otobüs biletleri de çok pahalı ve yolculuk 24 saat sürüyor” ifadeleri yer almaktadır” diye aktardı.

“VAN HAVALİMANI'NDAN UÇUŞ YAPILMAMASININ GEREKÇESİ NEDİR?”

Milletvekili Gergerlioğlu, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun cevaplaması istemiyle şu soruları sordu: “Bakanlığınızın konu hakkında bilgisi var mıdır? Van Havalimanı'ndan uçuş yapılmamasının gerekçesi nedir? Bakanlığınız konu ile ilgili açıklamada bulunacak mıdır?”

Editör: Necmettin Dursun