ŞEHRİVAN ÖZEL HABER - Aralarında Van’ın de yer aldığı ve Türkiye’nin 16 ilin destinasyonunda bulunduğu Kültür Yolu Festivali önemli bir kuruluşa üye oldu.

Van'da görev yapan Didem öğretmen, Çocuk Edebiyat Zirvesi'ne davet edildi Van'da görev yapan Didem öğretmen, Çocuk Edebiyat Zirvesi'ne davet edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilki 2021 yılında başlatılan Türkiye Kültür Yolu Festivali önemli bir marka olma yolunda ilerlerken Van’ın da beklediği haber geçtiğimiz günlerde geldi. Başladığı yıldan bu yana Vanlıların; “Van da olmalı” dediği o festival 2024 programına 16 ilden birisi olarak Van’ı ekledi. Van’da bu kararın sevinci yaşanırken bir güzel haber de festivalin uluslararası arenadaki kabulü ile ilgili oldu.

VAN’IN DA YER ALDIĞI ÖNEMLİ BİR KURULUŞA ÜYE OLUYOR

Edinilen bilgiye göre; Türkiye Kültür Yolu Festivalleri Avrupa'nın en seçkin kültür sanat festivallerini bünyesinde barındıran Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi oldu. EFA, 40 ülkedeki 100 festivali birleştiren ve sanat festivallerini destekleyen bir organizasyon. Birliğin misyonu, "Üye festivallerini Avrupa ve dünya çapında birleştirmek ve temsil etmek, sanatı izleyicilerle buluşturan platformlar sunmak ve kültür-sanata erişim ve katılım hakkını temel bir insan hakkı olarak vurgulamak Festivallerimizin, Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine alınmasıyla, Anadolu'nun zengin kültürel mirası dünya sahnesine taşınacak.

Kaynak: ZENÜN YEŞİL/ŞEHRİVAN