Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da okulların tatil olmasıyla beraber başlayan yaz Kur'an kursları çocukların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Çocuklar dini bilgiler ve Kur'an-ı Kerim derslerinin yanı sıra Hüsn-i hat sanatını da öğreniyor. Eski Van şehrinde 1567 tarihinde yaptırılan Mimar Sinan'ın eseri İpekyolu Müftülüğüne bağlı tarihi Hüsrev Paşa Camisi'nde görevli İmam Hatip Ahmet Hüsrev Koyuncu tarafından verilen kurslara katılan çocuklar, Kur'an-ı Kerim öğrenirken, aynı zamanda geleneksel Türk İslam sanatları derslerini almanın da mutluluğunu yaşıyor.

“HÜSN-İ HAT SANATINA İLGİSİ OLAN ÖĞRENCİLERİ BELİRLİYORUZ”

Hüsrev Paşa Camii İmamı Ahmet Hüsrev Koyuncu, “Aynı zamanda Osmanlıca veya Arapça harf yazılımlarını haftada iki gün olmak üzere öğrencilerimize tanıtmaya gayret ediyoruz. İçlerinden Hüsn-i hat sanatına ilgisi olan öğrencileri ayrıca belirliyoruz. Kur'an kursu bittikten sonra onlarla beraber çalışma gayreti içinde olacağız ki bu sanatı da onlara öğretelim” dedi.

“ÇOCUKLAR BURADAN AYRILMAK İSTEMİYOR”

Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama

Tarihi cami ve külliyenin 1567 tarihinde zamanın Van Valisi Hüsrev Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırıldığını hatırlatan Koyuncu, “Burası aynı zamanda Sıbyan mektebidir. Çocuklar, farklı bir atmosfer içerisinde buraya geldiklerinde Kur'an'ı öğrenmek istiyorlar. Osmanlı ve Selçuklular döneminde böyle yerlerde su sesini dinleyebilmek için de özellikle şadırvanlar kurulmuş ki öğrenciler hem ders çalışırlar hem de dersten sonra da yoruldukları zaman su sesiyle dinlenebilsinler. Buraya gelen öğrenciler de hem tarihi öğreniyorlar hem geçmişteki sanatı öğrenmeye gayret ediyorlar. Çocuklar buradan ayrılmak istemiyorlar. Bizimle beraber akşama kadar kalıyor ve sonra da evlerine gönderiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI