DEM Parti Tuşba Eşbaşkan Adayları Akkoş ve Keser projelerini açıkladı! DEM Parti Tuşba Eşbaşkan Adayları Akkoş ve Keser projelerini açıkladı!

Tuşba ilçesine bağlı Kalecik İlkokulunda eğitim gören Ada İşik, Sudenaz İdikut, Ömür Eslem Cengiz ve Ümmihan Erden isimli minik öğrenciler, öğretmenleri Uğur Kaplan, Eda Al ve Berna Yılmaz Yakut ile birlikte Yunanistan’a gitti. Erasmus projeleri çerçevesinde düzenlenen ziyarette Vanlı öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 1881 yılında dünyaya geldiği yer olan ve bugün müze olarak kullanılan Selanik'teki evini ziyaret etti. Burada Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım’ın balmumu heykelini gören öğrenci ve öğretmenler, duygulu anlar yaşadı.


Erasmus projeleri çerçevesinde ‘Okullarda akran zorbalığını önlemek ve farkındalık oluşturmak’ amacıyla böyle bir gezinin düzenlendiğini ifade eden Kalecik İlkokulu Proje Koordinatörü Uğur Kaplan, projenin 2022 yılında başladığını belirtti. Romanya Ulusal Ajansı Koordinatörlüğünde gerçekleşen projede; Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan, İngiltere, Malta ve Yunanistan’ın yer aldığını ifade eden Kaplan, “Daha önce öğretmen hareketliliği olarak devam etmekteydi ancak Yunanistan’da öğrencilerin de katılımıyla projeye katkı sunduk. Öğrencilerimiz hem mutlu oldular hem de akran zorbalığının ne kadar kötü ve ne kadar sıkıntılı olduğunun farkına vardılar. Aynı zamanda herhangi bir arkadaşının veya komşusunun akran zorbalığına maruz kaldığında buna müdahale etmesi gerektiğini anladı, duyarsız kalmamayı öğrendi. Tabi farklı bir ülkenin verdiği deneyim de vardı” dedi.


Öğrencilerin Yunanistan’a ayak basar basmaz şaşkınlık içerisinde etrafı izlediğinin altını çizen Kaplan, “İlk başta şaşkındılar. Çünkü ilk defa farklı bir ülke gördüler. Aynı zamanda ilk defa anne ve babalarının dışında öğretmenleri ile bir yere gittiler. Tabi ilk başta bizim için stresliydi. Çok kısa sürede atlattık. Her yere merakla baktılar. Selanik’te Atatürk’ün evini ziyaret ettiler. Orada Atatürk’ün ve annesinin balmumumdan heykellerini görünce kendilerine ait bir şeyler gördüler ve stresi çabuk atlattılar. Ayrıca yeni arkadaşlıklar edindiler” ifadelerini kullandı.
Öğrenciler ise Atatürk’ün doğduğu evi görmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Kaynak: İHA