Dünyada bir ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazandı Dünyada bir ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazandı

Meteoroloji, 64 il için sarı ve turuncu kod uyarında bulunarak sağanak ve kar yağışı uyarısı yaptı. Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Orta Karadeniz’in; Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Sinop’un; Iğdır ve Ağrı hariç Doğu Anadolu’nun; Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği; Torosların, Doğu Anadolu’nun doğusunun ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde görülecek yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın batısı, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in batı ve kuzey kesimleri ile İç Anadolu’nun güneybatı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli; Ege’nin güneybatısı ve Batı Akdeniz’in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Ağrı ve Iğdır dışında kalan yerlerin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kuzey ve doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeyinde rüzgarın güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin edilmektedir. Bu gece saatlerinden itibaren Bitlis, Muş ve Van'ın kuzey ilçelerinin aralıklı sağanak yağmurlu; Hakkari ve Van'ın güney ilçelerinin ise yine bu gece saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmurlu olması beklenmektedir. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadiselerinin olacağı tahmin edilmektedir.

VAN °C, 11°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey ilçeleri aralıklı sağanak yağmurlu, güney ilçeleri ise bu gece saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı olacak.

ERZURUM °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

HAKKÂRİ °C, 8°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

MALATYA °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı.

VAN’A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Meteoroloji, 5 günlük hava durumunu açıkladı. Önümüzdeki 5 Ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyredeceğini açıkladı. Havanın ülke genelinde bu gece itibarıyla sağanak yağış ve kar yağışının etkisi altına gireceği tahmin edilirken Pazar günü ise tüm yurtta sağanak ve kar yağışı bekleniyor. Van’da bu geceden itibaren kuzey ilçelerin aralıklı sağanak yağmurlu, güney ilçelerin ise bu gece saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı olacak. Pazartesi günü ise kentin tamamında kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. Havanın Salı gününden itibaren artarak mevsim normalleri civarına, batı bölgelerde mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

64 İLE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Aralık ayının yaklaşmasıyla birlikte kışın etkisi altına girmeye başlamasıyla hafta sonu mevsim normallerinin altına düşecek olan sıcaklıklarla birlikte yurdun birçok bölgesi kar yağışının etkisi altına girecek. Meteoroloji, Genel Müdürlüğü'nden de hafta sonunun gelmesiyle birlikte bazı illerde sıcaklıkların 10 derece birden düşmesi beklenirken bugün için 64 ile turuncu ve sarı kodlu uyarıda bulunuldu.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ