Van Büyükşehir Belediyesi’nin, prestij projelerinden olan Sahil Yolu ve 1100 dönümlük Sahil Parkı Projelerinde adım adım sona geliniyor. 100’lerce araç ve personelin hummalı bir çalışma yürüttüğü Sahil Yolu’nda sıcak asfalt serimi devam ederken, Sahil Pakı ve rekreasyon alanında ise ekipler peyzaj çalışmalarını sürdürüyor.

BİSİKLET YOLU, YÜRÜYÜŞ YOLU VE ORTA REFÜJDE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin mega projelerinden biri olan ve sahil kesimini cazibe merkezi haline getirerek, kentin 50 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürecek, 10 kilometrelik Sahil Yolu ve 1100 dönümlük rekreasyon alanında ekipler aralıksız çalışıyor. Van Büyükşehir Belediyesinin idari işgücü ile yürütülen Sahil Yolu çalışmalarında şuana kadar 8.5 kilometrelik sıcak asfalt serimi yapılırken, günlük ortalama 600 metre ilerleme sağlanıyor. Ayrıca yol çalışmaları ile birlikte bisiklet yolu, yürüyüş yolu ve orta refüjde de çalışmalar devam ediyor.

SAHİL YOLU PROJESİNDE BÜYÜK MESAFE KAT EDİLDİ

Sahil Yolu ile birlikte 1100 dönümlük devasa park alanında da ekipler büyük bir mesafe kat etti. Bir yandan peyzaj ve aydınlatma çalışmalarını sürdüren ekipler, bir yandan da ahşap yürüyüş yolları, aydınlatma, çocuk oyun grupları, fitness aletleri, spor sahaları, güvenlik kulübeleri, WC ve Mescit gibi donatıları inşa ediyor.

Cevdet Yılmaz: Ana amacımız sosyal refahı artırmak Cevdet Yılmaz: Ana amacımız sosyal refahı artırmak

PROJE KENT TRAFİĞİNİ RAHATLATIP VATANDAŞLARI VAN GÖLÜ İLE BULUŞTURACAK

Üç merkez ilçeyi sahilde buluşturarak Van Gölü Sahilini cazibe merkezi haline getirecek olan proje kent trafiğini de büyük ölçüde rahatlatacak. Hatuniye Yolu ve Eski Kale Yolu ile birleşen Sahil Yolu’nun Erciş Yolu’na kadar uzatılması hedefleniyor. Yapılan çalışmaları sık sık yerinde takip eden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, çalışmanın her aşamasını inceleyerek, projenin kısa sürede tamamlanması talimatını verdi. İskele-Fidanlık ve Fidanlık-Havalimanı olmak üzere iki etap şeklinde devam eden proje kentin kaderini değiştirecek.

SAHİL YOLU VE REKREASYON ALANI PROJELERİ KAPSAMINDA NELER YAPILIYOR

Vatandaşları, Van Gölü’nün eşsiz doğası ile buluşturacak ve sahil kesimini cazibe merkezi haline getirecek olan mega proje kapsamında uluslararası standartlarda 30 metre genişliğinde sahil yolu, 9 bin metre bisiklet ve yürüyüş yolu, oturma alanları, seyir terasları, çeşmeler, kuş gözlem noktaları, ahşap yürüyüş ve bisiklet yolları, spor ve çocuk oyun alanları, spor sahaları, güvenlik kulübeleri, otoparklar, peyzaj, yeşil alan, aydınlatma, mescit ve lavabolar yapılıyor.

VAN GÖLÜ’NÜN DOĞASININ DA KORUNMASI SAĞLANIYOR

Ekolojik belediyecilik anlayışı ile hayata geçirilen projede ayrıca alanda bulunan sazlık ve doğal yaşam alanları da korunarak, Van Gölü’nün doğasının da korunması sağlanıyor. Büyük bir titizlikle yapılan yol ve rekreasyon alanı çalışmalarının kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılması hedefleniyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - BASIN BÜLTENİ