2.Lig Beyaz Grup’ta Esenler Erokspor, şampiyonluk ipini şaibelerin gölgesinde göğüsledi. Şampiyonun belirleneceği maça Serik yönetimi, Erokspor maçına U-19 takımıyla çıkma karara futbol dünyasından büyük tepki geldi. Vanspor ise flaş bir karar alarak Bursaspor maçının 22.dakikasında sahadan çekilerek alınan karara tepki gösterdi. Vanspor’un sahadan çekilmesinin ardından "Bir takım sahadan çekilirse ne olur?" sorusu gündeme gelirken TFF, flaş bir karar alarak Vanspor'u PDFK'ya sevk ettiğini açıkladı. İşte sahadan çekilmenin cezası...

VANSPOR, SAHAYI TERK ETTİĞİ İÇİN PFDK’YA SEVK EDİLDİ

TFF’den yapılan açıklamada; “Vanspor 04.05.2024 tarihinde oynanan Bursaspor-Vanspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki “müsabakayı terk etmeleri” nedeniyle Futbol Müsabaka Talimatı’nın 24/1-a maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edildi.

Bozkurt Vanspor U Ayaga Kaldiracagiz 1A4B7

ÜMİT BOZKURT’TA PFDK’LIK OLDU

Vanspor teknik direktörü Ümit Bozkurt ise Bursaspor maçında “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 07.05.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevk ettiğini açıkladı.”

NE OLMUŞTU?

Vanspor’u şampiyonluktan eden maç Bakan’a soruldu! Vanspor’u şampiyonluktan eden maç Bakan’a soruldu!

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta şampiyonun belirleneceği Serik Belediyespor-Esenler Erokspor maçı öncesi skandal kararlar alındı. Serik Belediyespor takımı oyuncuları primlerini alamadıklarını gerekçe göstererek maça çıkmayacaklarını açıkladı. Bu kararın ardından Serik yönetimi ise şampiyonun belirleneceği Serik Belediyespor-Esenler Erokspor maçına U19 takımıyla çıkma kararı almıştı. Vanspor ise alınan bu karara tepki olarak Bursaspor maçına çıkmayacağını açıkladı. Yapılan görüşmelerden sonra Vanspor, Bursaspor maçına çıktı ve maçın 22.dakikasında Grupta Esenler Erokspor’un son haftalardaki tüm maçlarında hakemler skandal kararlar verirken şike iddialarının gölgesinde şampiyon oldu. Esenler Erokspor takımının kollandığı iddiaları ve şike söylentileri futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı.

BİR TAKIM SAHADAN ÇEKİLİRSE NE CEZA ALIR?

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta şampiyonun belirleneceği Serik Belediyespor-Esenler Erokspor maçına Serik yönetimi Erokspor maçına U-19 takımıyla çıkma kararı almış ve bu karara tepki olarak Vanspor, Bursaspor ile oynadığı maçın 22.dakikasında sahadan çekilmişti. Vanspor’un sahadan çekilmesinin ardından “sahadan çekilmenin cezası nedir?” sorusu gündeme geldi.

Vanspororooror

"Bir takım sahadan çekilirse ne olur?" ve "Sahadan çekilmenin cezası nedir?" İşte yanıtı...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun düzenlediği Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24. maddesine göre bir takım sahayı terk ederse alacağı cezalar şöyle; Başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. TFF bu durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN