TFF 2.Lig Beyaz Grupta ligin sonu yaklaşırken şampiyonluk için de kıyasıya bir yarış sürüyor. Lider Erokspor, Altınordu’da 3 puan bırakırken, lig ikincisi Vanspor ise çıktığı Karacabey deplasmanında 1 puanı son saniyede kurtararak büyük bir fırsatı da tepmiş oldu. Haftanın en karlı takımı İzmir ekibi Bucaspor oldu. Lider Erokspor ve Vanspor’un puan kaybettiği hafta da Kırşehir Belediyespor’u 4-1 ile geçerek averajla lig ikinciliğine yükseldi. Teknik Direktör Ümit Bozkurt, Vanspor’un büyük fırsat teptiği hafta da takımdaki düşüşün sebebini açıkladı.

Vanspor maçı Kent Meydanında canlı verilecek mi? Van Büyükşehir'den açıklama yaptı! Vanspor maçı Kent Meydanında canlı verilecek mi? Van Büyükşehir'den açıklama yaptı!

ÜMİT BOZKURT'TAN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz hafta Karacabey deplasmanından 1 puanla dönen Vanspor, şampiyonluk yolunda büyük yara alırken hem lig ikinciliğini kaybetti hem de lider Erokspor’un puan kaybettiği haftada büyük bir fırsat tepmiş oldu. Son haftalarda oynanan oyun taraftarı memnun etmezken Vanspor Teknik Direktörü Ümit Bozkurt, konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Vanspor Teknik Direktörü Ümit Bozkurt yaptığı açıklamada, “Bay haftası sürecinde teknik heyet ve takımımızla yapmış olduğumuz istişareler neticesinde 8 haftalık periyodun her maçına ayrı ayrı ve büyük bir titizlikle hazırlanmaya karar verdik. Maç hazırlıkları hafta boyunca yapılıp bu hazırlıklar, oyun planları, fiziksel durum ve mental olarak güçlü bir hazırlık olarak gerçekleştirilir.

TAKIMDAKİ OYUNSAL DÜŞÜŞÜN SEBEBİ?

Bu periyottaki ilk maçımız olan Yeni Mersin İdman yurdu maçına oyun planı ve fiziksel olarak çok net hazırlıkla birlikte oyuncularımızın destek çağrısının sonuç vermemesine rağmen, futbolcularımız kendilerini takım için maça çok iyi hazırladılar. Maç öncesi bugüne kadar Vanspor’a ciddi katkıları bulunan ve şehirde güven duyulan kişilerin soyunma odasına destek amaçlı girme isteklerine, takıma mental destek olacağına inanarak teknik sorumlu olarak onay verdim. Bu güven ve birlikteliği arkasına alan takımımızda maçı net bir skorla kazanmasını bildi. Son periyodun 2. maçı Karacabey Belediyespor maçı, hazırlığımız maalesef kötü hava şartlarından dolayı antrenman sahamızı sadece bir antrenmanda kullanabildik ve maç için gerekli olan oyun planı çalışmamızı tam olarak gerçekleştiremedik.

“MENTAL YORGUNLUK”

Bununla birlikte soyunma odasında takıma verilen net sözlerin hafta boyunca gerçekleştirilmemiş olmasına zaten zor süreçlerden geçen takımızda bir kez daha güven kaybı yaşanmasına ve neticesinde de hayal kırıklığı ve mental yorgunluğa yol açmış, açıkçası beni de takımın bu duruma düşürülmesi hem çaresiz bırakmış hem de çok üzmüştür. Maalesef böylesine değerli bir maç öncesi yaşanan bu olaylar haliyle maça tam hazırlık yapılmasına engel olmuş ve neticede iki puan kaybına yol açmıştır. Bununla birlikte maça çok iyi hazırlanıp ciddi bir mücadele sergileyen Karacabey Belediyespor’u tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER