Ligin son haftasına Esenler Erekspor 80, Vanspor 78 puan ile girerken kader maçları öncesi skandal açıklamalar ardı ardına geldi. Önce esenler Erokspor’un rakibi olan Serik Belediye takımı oyuncuları maça çıkmayacaklarını açıkladı. Büyük yankı uyandıran karardan sonra Serik ekibi maça U19 genç takımı ile çıkacağını açıkladı. Son haftalardaki tüm maçları tartışmalı olan Esenler takımının kollandığı iddiaları ve şike söylentileri ayyuka çıkarken Vanspor ise son haftaki rakibi olan Bursaspor maçına saatler kala maça çıkmama kararı aldı.

G Mv Bczw W Q A E6Pg Y

VANSPOR FK SON MAÇTA SAHADAN ÇEKİLDİ

Büyük tartışma ve gerginlikler altında saat 15.00’te başlayan maçlarda Serik Belediye U17 gibi çok genç bir takım ile çıkarak Esenler Erokspor’a 6-0 mağlup olurken Vanspor FK ise bir dakikalık protesto ile başladığı Bursaspor maçının 20’inci dakikasında sahadan çekildi. Vanspor’un sahadan çekilmesi tüm Türkiye’de gündem olurken Esenler Erokspor’un göz göre göre şampiyon yapıldığı Vanspor’un ise hayallerinin çalındığı konusu tüm kesimlerin tepkisini aldı. Ülke genelinde en çok konuşulan konulardan birisi olan Vanspor FK için yerelden de büyük tepki yükseldi.

SON HAFTALARDAKİ TARTIŞMALI MÜDAHALELERDEN SONRA SERİK’İN KARARI GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞMÜŞTÜ

Ligde deyim yerindeyse kıyameti koparan karar geçtiğimiz hafta başında Serik Belediyespor futbolcularından şok eden açıklamaları ile başladı. Seriksporlu futbolculardan Vanspor'un şampiyonluğunu etkileyecek olan karar bir anda gerginlik yaratırken Serik Belediyesporlu futbolcular, Cumartesi günü oynanacak olan Erokspor maçına çıkmama kararı aldığını duyurdu. Yalnız bırakıldığını açıklayan futbolcuların bu kararı sonrası yönetim maça çıkmama yerine U19 takımı ile maça çıkma kararını açıkladı. Bu kararın yankıları sürerken ise Serik Belediye takımı oyuncuları flaş bir açıklama daha yaparak tartışmaları yeni bir boyuta taşıdı.

YÖNETİM SERİK OYUNCULARININ MAÇA ÇIKMASINA ENGEL OLDU

Öte yandan 4 Mayıs Pazar günü 15.00 itibariyle başlayacak tüm mücadelelere saatler kala flaş kararlar ardı ardına geldi. Serik Belediyespor oyuncuları ve teknik heyetin yaptığı açıklamada, maç saatinde sahaya geldiklerini ve yönetimin aldığı kararla maça U19 takımının çıktığı ifade edildi. Duruma tepki gösteren teknik heyet ve oyuncular; Soyunma odasına gittiğimizde formalarımızın olmadığını gördük. İsmimizin şike olaylarına karışmasından oldukça rahatsız olduk. İki büyük camia için önemli olan bu maça çıkıp elimizden geleni yapacaktık. İçeride kalan primlerimizi alamadığımız için önceki gün maça çıkmayacağız açıklaması yapmak zorunda kaldık. Bu durum çok üzücü, bizim bilgimiz dışında gelişen bu olayların affı yok.” Dediler. Ayrıca Serik Belediyespor teknik direktörü görevinden istifa ettiğini duyurdu.

VANSPOR’DA FLAŞ KARARLAR ARDI ARDINA GELDİ!

Öte yandan aynı saatlerde 15.00’te başlayacak maç öncesinde Vanspor FK ise ardı ardına kararlar aldı. TFF 2. Lig Beyaz Gruptaflaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Vanspor, Serik Belediyespor'un Esenler Erokspor maçına U-19 takımıyla çıkmamasını protesto etmek amacıyla Bursaspor maçına çıkmama kararı aldı. Bu kararın ardından Vanspor’dan flaş bir açıklama geldi ve kulüp tarafından yapılan açıklamada, “Bu vesile ile yukarıda izah etmeye çalıştığımız ve ligin kaderini belirleyecek olan Serik Spor ve Esenler Erokspor müsabakasına u-19 takımıyla çıkılması durumunda Van Spor Futbol Kulübü olarak temiz futbolu desteklemek adına bu duruma tepki göstermek maksadıyla Bursaspor müsabakasına çıkmama kararı aldığımızı tüm spor kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.” denildi.

Sdfghjtyhkl

ESENLER’E KARŞI U17 ÇIKINCA VANSPOR SAHADAN ÇEKİLDİ

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta normal sezonun son haftasında Bursaspor ile AcnTurk Sigorta Vanspor FK arasında oynanan müsabaka, 22. dakikada Van temsilcisinin sahadan çekilmesiyle tamamlanamadı. Grupta 80 puanlı lider Esenler Erokspor'un ardından 78 puanla 2. sırada yer alan Vanspor FK, 38. hafta mücadelesinde bir alt lige düşmesi daha önce kesinleşen Bursaspor'a konuk oldu. Van temsilcisi, Esenler Erokspor'u konuk eden Serik Belediyespor'un sahaya 19 yaş altı takımıyla çıkmasını protesto etmek için Bursaspor maçının ilk dakikasında santranın yakınında hareketsiz kaldı. Bu sırada yeşil beyazlı ev sahibi ekip, aralarında top çevirdi. Daha sonra her iki takım da mücadeleye başladı. Vanspor FK futbolcuları, 0-0 devam eden maçın 22. dakikasında teknik heyetin yönlendirmesiyle sahadan çekildi.

VAN ŞEHRİ AYAĞA KALKTI!

Maçların bu şekilde bitmesiyle TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Esenler Erokspor 83 puan ile şampiyon oldu. Maçı yarım kalan Vanspor ise 78 puanda kalarak ligi 2’inci sırada tamamladı. Play-off yükselme üst tura kalan ve altında yer alan 4 takımın sonuçlarına göre play-off oynayacak olan Vanspor’da yaşananlar kentte büyük yankı uyandırdı. Siyasiler, kurum-kuruluş temsilcileri, STK’lar ve kent hep bir ağızdan Vanspor’un grubunda yaşanan entrikalara tepki gösterirken kent Vanspor etrafında adeta kenetlendi.

Vanspor, Bursaspor maçında neden sahadan çekildi? İşte olayın perde arkası Vanspor, Bursaspor maçında neden sahadan çekildi? İşte olayın perde arkası

VANSPOR’DAN AÇIKLAMA: OLAYLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, Pazar günü Erokspor maçında göz göre göre yaşanan şike olayına tepki göstererek olayın takipçisi olacaklarını belirtti.  Başkan Kıyak sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada masa başında değil sahada kazanarak bir lig üste çıkacaklarına vurgu yaptı. Kıyak yaptığı açıklamada; “Sevgili Vanspor sevdalıları ve temiz futbola gönül vermiş değerli futbolseverler ve basın mensupları; Bugün herkesin gözü önünde, göstere göstere yaşanan ve tarihe kara harflerle yazılan olaylarla alakalı şahsımdan bir açıklama beklendiğinin farkındayım. Lakin, kimsenin gönlünü kırmamak ve bu kirli ligde temiz kalan sporcu kardeşlerim ile değerli spor çalışanlarını zan altında bırakmamak için kısa bir süre olayları izleyerek pazartesi gününe kadar sessiz kalmayı tercih etmiş bulunmaktayım.” Dedi.

“SAHADA KAZANACAĞIMIZDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

Açıklamanın devamında başkan Kıyak, “Gerek değerli yöneticilerim gerekse kulüp hukukçularımız ile yapmış olduğumuz istişare neticesinde bu olayın üstünün kapatılmasına müsaade etmeyeceğimizi ve sonuna kadar temiz futbolu desteklemek maksadıyla sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile bildiririm. Masa başında kazanılmayan şampiyonluğu sahada kazanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerine yer verdi.

12327

VANSPOR’A TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN DESTEK YAĞDI

Esenler Erokspor’un desteklendiği ve haksız olarak şampiyon yapıldığı iddiaları sosyal medyada da iki gün boyunca gündemden düşmedi. Esenler Erokspor’un şampiyonluğu için binlerce mesaj yayınlanırken Vanspor’un yaşadığı mağduriyete büyük taraftar sayfaları da dahil yorum yağdı. Vanspor’un haksız bir şekilde şampiyonluktan edildiği konusunda yapılan yorumlar sosyal medya platformu X’te Vanspor’un en çok konuşulan konulardan biri olmasını sağladı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN