Okullardaki yeni tehlike, "kanlı para" adlı oyun oldu.

TikTok başta olmak üzere çeşitli sosyal medya platformlarında bu ilginç trende dair videolar paylaşılıyor.

Öyle ki son günlerde onlarca öğrenci kanlı para oyunu nasıl oynanır, kanlı para oyunu taktikleri nelerdir gibi soruların yanıtı arıyor.

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Yıl sonu enflasyon beklentilerimiz hala tahminlerimizin üzerinde Merkez Bankası Başkanı Karahan: Yıl sonu enflasyon beklentilerimiz hala tahminlerimizin üzerinde

Kanlı para oyununda bir madenî para havaya atılıyor ve oyuncu elinin ters kısmıyla parayı yakalamaya çalışıyor. Daha sonra parayı düşürmeden parmaklarının arasında sıkıştırması gerekiyor. Ardından yumruk yaparak sert bir şekilde masaya vuruyor.

Paranın düşmemesi halinde sıra karşı tarafa geçiyor. Ancak parmakların arasında sıkıştırılan para yere düşerse oyuncu cezalandırılıyor.

Oyunu hayli tehlikeli hale getiren şey de bu “cezalandırma” kısmı.

Düşürene ceza

Parayı düşüren oyuncu elini tekrar yumruk haline getiriyor ve rakip oyuncu parayı diğer oyuncunun eklem yerlerine fırlatıyor.

Bu şekilde çocukların ellerinde kesik ve çizikler oluşabiliyor. Dikkat edilmediği takdirde enfeksiyona kadar gidebiliyor.

Uzmanlar uyardı

Çeşitli illerden gelen haberlerde elini kıran ve yaralayan çocuklar var.

Uzmanlar, kan akmasına neden olan bu oyunun bulaşıcı hastalıklara ve enfeksiyon hastalıklarına neden olabileceğini belirtiyor.

Bunun üzerine okullar da velileri çocuklarının ellerini kontrol etmeleri ve oyunun zararlarını anlatmaları konusunda mesajlar gönderiyor.

Kaynak: EN SONHABER