CNN'de yer alan habere göre soyadı Li olan öğrenci, Henan’daki Pingdingshan Mesleki ve Teknik Koleji’nde son yılındaydı ve haziran ayında mezun olmak için gereken stajın bir parçası olarak Çinli bir medya şirketi ile yayın yapmak üzere sözleşme imzaladı.

Araç sahiplerinin dikkatine! Selektör ile radar uyarısı yapanlara ceza! Araç sahiplerinin dikkatine! Selektör ile radar uyarısı yapanlara ceza!

Minimum maaşı yalnızca 3 bin yuan (323 euro) kazanmak için yalnızca 26 günde 240 saat canlı yayın yapması ve 15 kısa klip yüklemesi için sözleşme imzalandı.

Yükümlülükler uyarınca, okul işi ve dış yaşamının yanı sıra kendisiyle iletişime geçildiği 26 günün yüzde 38,4’ünde yayın yapmak zorunda kalacaktı.

Li’nin ev arkadaşları, genç adamın uykusunda tepkisiz ve hızlı nefes aldığını gördükten sonra ambulans çağırdıklarını söyledi. Çinli bir haber kaynağı tarafından görüntülenen canlı yayın kayıtları, gencin 10 Kasım’daki ölümünden önceki beş gün içinde Henan Yihui Kültür Medyası için akşam 9’dan akşam 6’ya kadar canlı yayın yaptığını ortaya çıkardı.

Gencin babası, iyi bahşiş alabilmek için gece vardiyasına geçmesi konusunda oğluna baskı yapıldığını söyledi. Şirket, kendisine gece vardiyasında çalışması için baskı yaptığını reddetti ancak bir temsilci, Çin medyasına, birçok canlı yayıncının kendileri için çalışırken iş-hayat dengesi konusunda zorlandığını itiraf etti. Aralıksız çalışan gencin ölümü sosyal medyada da yankı buldu.

Kaynak: T24