Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların oldukça işine yarayacak "Kanallar" özelliği üzerinde çalışmalara devam ediyor.

Daha önce WhatsApp'ın Android 2.23.10.14 beta sürümünde ortaya çıkan 'Kanallar' özelliği, şimdi ise birçok ülkede kullanıma sunulacak.

WhatsApp, kanallar özelliğini Kolombiya ve Singapur'un ardından başka ülkelerde de kullanıma açtığını duyurdu.

Türkiye'ye de geldi

Kanallar özelliği 150 ülkede daha erişime açılıyor. Türkiye'de de bazı kullanıcılar, bu özelliğin geldiğini rapor ediyor.

Şirket, bu özelliği insanların bilgi almak için farklı STK'ları, tıbbi araştırma kurumlarını, doğruluk kontrol organlarını ve yerel yetkilileri takip etmelerini sağlamak için başlattı.

O ilde orman yangını! O ilde orman yangını!

Lansman sırasında WhatsApp, bu özelliği yıl sonuna kadar herkesin kullanımına sunmayı planladığını söyledi.

Kanallar, yöneticilerin kanalın bir parçası olan kişilere metin, fotoğraf ve video gönderebildiği tek yönlü konuşmalar olarak dikkat çekiyor.

Kanal yöneticisinin profil fotoğrafları ve iletişim bilgileri takipçiler tarafından görülemeyecek. Benzer şekilde, takipçilerin telefon numaraları da gizli olacak.

Yeni özellikler yolda

WhatsApp, daha geniş çaplı kullanıma sunmanın yanı sıra, özelliğe birkaç yeni geliştirmenin geleceğini de duyurdu.

Bunlar arasında, kanalları ülkelere göre filtrelemenize olanak tanıyan ve aynı zamanda yeni, en aktif ve popüler kanalları sıralamanızı sağlayan gelişmiş bir filtreleme yer alıyor.

Kaynak: ensonhaber