Sünnet şöleni, Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan dernek binasında düzenlenen törenle gerçekleşti. Sabahın erken saatlerinde çocuklarıyla birlikte derneğe gelen vatandaşların mutlulukları yüzlerinden okunurken, program Kur-an'ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasıyla başladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar’ın da hazır bulunduğu şölende, Dr. Acar, dernek yetkililerine teşekkür etti. Müdürlük olarak kendilerinin de hekim desteği verdiğini ifade eden Dr. Acar, “168 çocuğumuz 3 gün içerisinde belli periyotlarla sünnet ettirilecek. Maddi durumu olmayan ailelerin çocukları için böylesi bir organizasyonun düzenlenmesi gerçekten çok önemlidir. Gerekli tedavileri yaptırılan çocuklarımızdan 50 tanesi bugün, kalan diğer çocuklar ise diğer günlerde sünnet ettirilerek bu şölen tamamlanacaktır. Ben bu hayır işinden dolayı dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Dost Kapısı Derneği Başkanı Kasım Öztunç ise, böylesi bir hayra vesile olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla birlikte çocuklar sünnet ettirilmek üzere Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

 

 

 

Editör: TE Bilisim