Van Valiliğinden yapılan açıklamada, hafta içinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde halen 112 köyle ulaşım sağlanamadığı, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de üç gün önce sadece Van-Bahçesaray karayolundaki farklı noktalara düşen çığlar nedeniyle yolun kapalı olduğunu, ekiplerin yolu ulaşıma açmak için çalışmalarına devam ettiğini kaydetti. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada da bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu olacağı, Van, Hakkari'de aralıklı, Muş ve Bitlis'te ise yoğun kar yağışı beklendiği ifade edildi.
Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediği vurgulanan açıklamada, düşük hava sıcaklıkları, sis ve kar yağışı nedeniyle oluşacak aksamalar ile çığ tehlikesine karşı uyarıda bulunuldu.

KAR ÜZERİNDE HAYVANLARA OT

Van'ın Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Çatak'ta kar kalınlığı 80 santimetreyi buldu. Van-Bahçesaray yolu ise düşen çığlar yüzünden trafiğe kapandı. Çatak'a bağlı bazı köylere ise enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar yüzünden 4 gündür elektrik verilemiyor. Yoğun kar yağışının etkili olduğu Çatak'a bağlı Narlı köyünde vatandaşlar oldukça zor anlar yaşıyor. Hayvancılıkla geçimini sağlayan köylüler, 80 santimetreyi aşan karın üzerine serdikleri otlarla hayvanlarını besliyor.


Orhan AŞAN - Şehrivan

Editör: TE Bilisim