ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ- Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu veya kısaca UNICEF, 1946 yılında Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu adıyla kurulmuş ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından çocuk haklarının korunması adına tanıtım ve savunma çalışmaları yapmak adına görevlendirilen bir örgüt. UNICEF bu kapsamda yürüttüğü çalışmalar arasına dünyayı sallayan yeni bir yöntem kattı.

Teknolojini günden güne ilerlediği ve Instagram’ın neredeyse herkesi gün içindeki en uğrak durağı olduğunu söylemek mümkün. UNICEF’de bundan yola çıkarak yürüttükleri yardım kampanyalarının bir yenisini de Instagram üzerinden başlattı. İnstagram üzerinden paylaştıkları fotoğrafın açıklama kısmına ‘Çocukları güvende tutmak için yardımınıza ihtiyacımız var! Her like için UNICEF’e 1 Dolar gönderilecek. Lütfen bu gönderiyi beğen ve sözü yaymak için yardım et!’ notunu düşen UNICEF yetkilileri bu fotoğrafa gelen her bir beğeni ile yoksul çocuklar için kullanılmak üzere 1 Dolarlık gelir elde edecek.

Çalışmanın ilk aşamasında paylaştıkları gönderiye gelen 2 Milyon 137 Bin Beğeni ile çok büyük bir rakama ulaştı. Sizde kampanyaya destek olmak istiyorsanız Instagram üzerinden unicef_nigeria sayfasına göz atabilirsiniz.

İşte paylaşılan o gönderi…

Editör: TE Bilisim