Van Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl bitirilen Kültür Parkı ve Festival alanına halk büyük bir ilgi gösteriyor. Önceki yıl mangal yasağı olan parkta, bu yıl Van Büyükşehir Belediyesi 16 adet hazır barbekü kurdu.

 

Yıllarca atıl durumda bulanan ancak önceki yıl Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapılan Kültür Parkı ve Festival alanı, kentin en büyük parkı konumunda. Geçen yıl tamamlanan ve açılışı yapılan park halkın büyük bir beğenisini topluyor. Havaların ısınması ile birlikte parka akın eden Vanlılar, Van Kalesi’nin eteklerinde güneşin, yeşilin ve mavinin tadını çıkarıyor. Geceleri çok farkı görüntülerin oluştuğu parkta, Vanlılar Kaleye çıkarak parkı izliyor. Park içerisinde bulunan piknik alanları, yürüyüş yolları yenilenirken, alana otopark düzenlemesi, 300 kişinin aynı anda kullanabileceği dev oyun grubu, süs havuzu, kamelyalar, bisiklet ve yürüyüş yolları, festival sahnesi, basketbol sahası, voleybol sahası da bulunuyor.

 

130 bin m2 alana sahip olan parkta, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacağı tüm detaylar düşünülmüş. Önceki yıl mangal yasağı bulanan parkta, bu yıl halkın isteği üzerine Van Büyükşehir Belediyesi tarafından parkın içerisine 16 adet barbekü kuruldu. Hafta sonu parka giden vatandaşlar hazır barbekülerde etlerini pişirirken, bu sayede hem çevre kirliliği önleniyor hem de vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlıyor.

Editör: TE Bilisim