Avustralya’nın doğusundaki Vanuatu Adası’nda aktif bir yanardağın içine giren belgeselci George Kouronis, lavların içinde özçekim yaptı.

YANARDAĞIN KRATERİNDE ÖZÇEKİM

Koruyucu elbise giyen Kouronis, 2 arkadaşıyla birlikte 4 gün boyunca yanardağda kaldığını belirtti. Yanardağdaki lavların hareketlerini ve patlamaları kaydeden Kouronis, 2 kere de yanardağın kraterine girdiğini ifade etti. Yanardağın kraterinde lavların 365 metre yakınına yaklaştığını söyleyen Kouronis, o anları “muhteşem” olarak yorumladı.

VOLKANDAN SIÇRAYAN LAVLAR KAMERASINA ZARAR VERDİ

Evliliğini dahi patlayan bir yanardağın yanında yapan ve sık sık doğayla ilgili araştırmalar yapan belgeselci Kourounis, Vanuatu’daki geziyi hayatının en güzel deneyimlerinden biri olarak ifade etti.

Lavların olduğu kısma inişte zaman zaman zorluklar yaşadığını ve lavdan aşırı ısı geldiğini belirten Kourounis, volkandan sıçrayan küçük parçaların kamerasına zarar verdiğini ve üzerindeki koruyucu kıyafette küçük delikler açtığını söyledi. Kourounis yaşadığı tüm tehlikelere rağmen bu geziyi hayatının en mükemmel anı olarak tanımladı.

Editör: TE Bilisim