Gazetemizde önceki gün mutlu bir düğün telaşı vardı. Gazetemizin kurucu Genel Yayın Yönetmeni ve YYÜ akademisyenlerinden Ergin Sarı bekarlığa veda etti. Erenoğlu düğün salonunda gerçekleşen düğün töreni ile dünya evine giren Sarı, Hülya Aşan ile bir ömür sürecek bir hayat için ‘Evet’ dedi. Sarı ve Aşan çiftinin nikah şahitliğini Vali Münir Karaloğlu,  Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ve Saray Belediye Başkanı Ünal Özarslaner yaparken, Sarı’nın basın camiasından arkadaşları da bu mutlu gününde çifti yalnız bırakmadı. Düğün Salonu’nda yapılan düğün merasimine Van Valisi Münir Karaloğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Saray Belediye Başkanı Ünal Özarslaner, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İl Başkan Yardımcısı Abdulhekim Karabıyık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Cemal Şen, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (VATSO) Mirza Nadiroğlu, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç, Basın İlan Kurumu Müdürü Yahya Öylek, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan akademisyenler, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

SARI’DAN KÜRTÇE ‘EVET’ SÜRPRİZİ

 

Büyük bir katılım olduğu düğün töreninde eğlence Sarı ve Aşan çiftinin sahneye çıkıp misafirleri selamlaması ile başladı. Ardından hemen nikah törenine geçilirken, törende bir ilke daha imza atıldı. Van Belediyesi’nin nikah memuru Van Belediyesi Evlendirme Dairesi Nikah Memuru Melih Çetin’in her iki çifte de ‘Evlenmeyi kabul ediyor musunuz?” diye sorması üzerine Hülya Aşan’ın ‘Evet’ cevabının ardından Ergin Sarı ise Kürtçe olarak ‘Belê’ (Evet) şeklinde cevaplaması salondan büyük alkış aldı. Daha sonra şahitler Karaloğlu, Battal ve Nadiroğlu da şahitlik ettiklerini bildirdi. Söz sırası Saray Belediye Başkanı Özarslaner’e geldiğinde, bu kez de Kürtçe şahitlik sürprizi yaşandı. Özarslaner, nikah memurunun “Şahitlik ediyor musunuz?” sorusuna, “Belê ez govanî dikim. Xwedê bextiyar bike” şeklinde cevapladı. Özarslaner’i bu cevabı da büyük alkış aldı.

 

CÜZDAN GELİNE BOL ÇOCUK TAVSİYESİ DAMADA

 

Şahitler huzurunda bir ömür için atılan imzaların ardından nikah memuru Melih Çetin, aile cüzdanını çifte vermesi için Vali Münir Karaloğlu’nun vermesini istedi. Vali Karaloğlu da yeni çifte mutluluk dileklerini ileterek, “Hülya hanım ile Ergin beyin mutlu gününde kendilerine şahit olduk. Gelin ve damadımıza ömür boyu mutluluklar diliyorum. Allah her zaman onların ailesine de sevgi, hoşgörü ve muhabbeti daim kılsın. Ailede hep çocuk cıvıltısı olsun inşallah. Ergin bey üniversitemizde öğretim görevlisi. Onun için aile cüzdanını rektör beye vereceğim” diyerek Sarı çiftine mutluluk dileklerini tekrarladı. Vali Karaloğlu’nun bu jestine teşekkürle karşılık veren Rektör Battal, “Ergin bizim öğretim görevlimiz. Ergin beye verilen tüm görevleri şimdiye kadar layıkıyla yerine getirdi. Ondan da endişemiz yok. Aile cüzdanını çok iyi muhafaza edecek ama bayanlar daha hassas olduğu için gelinimiz Hülya hanıma veriyorum” diyerek, mutluluk dileklerini iletti. Şahitlerin tamamının ‘Bol çocuk’ temennisi ile törene renk katan diğer bir diyalog idi.

 

ŞEHRİVAN’IN BEKAR SAYISI DÜŞÜYOR

 

Hülya-Ergin çiftini tebrik eden ve birer altın takan Vali Münir Karaloğlu, aile birlikte toplu fotoğraf çektirdi. Bir süre düğünde kalan Vali Karaloğlu, daha sonra buradan ayrılırken, diğer katılımcılar geç saatlere kadar halaya durdu. Gece boyu süren eğlencenin ardından takı töreni ve hatıra fotoğraf çekilmesinin ardından gece son buldu. Şehrivan Gazetesi ailesi düğün boyunca Sarı’yı yalnız bırakmazken, Sarı’nın sağdıçlığını ise Şehrivan Gazetesi Reklam ve Tanıtım Sorumlusu Veysel İzgi, Şehrivan Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yunus Emre Aykaç ve arkadaşı Zikrullah Aykaç yaptı. Öte yandan 2003 yılında kurulan Şehrivan Gazetesi bu düğün töreni ile birlikte bekar sayısını bir kişi daha düşürmüş oldu.

 


Ömer Aytaç AYKAÇ-Eda ASLAN/Şehrivan

Editör: TE Bilisim