Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, 1 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe girecek olan ‘İş Güvenliği Yasası’ kapsamında berberlerin risk sınıfına alınmasına anlam veremediklerini ifade ederek, bu yasanın berberler gibi küçük esnafı sıkıntıya sokacağına söyledi. 

Veysel Koç, ‘İş Güvenliği Yasası’ ile ilgili endişelerini dile getirdi. Berberler ve kuaförlerin risk sınıfına alındığını ve bu grupta büyük sanayici ve işyerlerinin bulunduğunu ifade eden Koç, gerekçenin ise kimyasal ürünlerin bulunuşu olduğunu kaydetti.

KOÇ: BU YÜKÜN ALTINDAN NASIL KALKACAĞIZ

Koç, “Biz küçük esnafız, günlük kazandığımız miktar belli. Esnafımız kimyasal herhangi bir ürün bulundurmamaktadır. Saç boyaları ve spreyleri sadece bulunmakta. Ayrıca bu yasa kapsamında her işyerinin doktoru ve hemşiresi olacak. 1+1, yani bir kişi dışında orada bulunan herkesin sigortalı olması isteniyor. Biz az kazanan esnafız. Bu kadar istenenler karşısında, bunun altından nasıl kalkacak esnafımız. Hiçbir üyemiz kimyasal ürün bulundurmadığı gibi kullanmamaktadır. Tamamen bitkisel ürünler yer alıyor. Tüm bu istenenleri yerine getirmeyen esnafa da yüklü miktarlarda cezai işlemler uygulanacaktır. Ayrıca bu ‘İş Güvenliği Yasası’ kapsamında 4 yılda bir 500 TL ödenerek güvence altına alacağımız tutar, şu an Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmekte ve bu ödeneğin yılda bir kez yapılması isteniyor. Küçük esnafımız bunların altından kalkamayacaktır. Biz bunun 4 yıl ile sınırlı kalmasını istiyoruz. Biz tüm üyelerimize bu konu hakkında bilgiler vereceğiz. Uzmanlarca seminerler ve istişare toplantıları düzenleyerek bilgiler vereceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim