Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde 3 Eylül 2012'de 10 askerin şehit olduğu çatışmada diz kapağından vurularak yaralanan Bolu Komando Tugayı'ndan uzman çavuş Özer Bay'ın Van'ın Erciş İlçesi’nde ki düğün töreninde sürpriz misafirleri oldu. Ramazan ayındaki bir iftar davetinde düğün davetiyesi verdiği Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in çelenk gönderdiği Gazi Özer Bay'ın düğününe Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Abdullah Barutçu ve üst düzey komutanlar katılarak halay çekip misket oynadı.

 

Beytüşşebap'ta yaralandıktan sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde 3 ameliyat geçiren Uzman çavuş Özer Bay, akrabası Gülşah Aydik ile evlenmeye karar verdi. Geçtiğimiz Ramazan ayında Genelkurmay Başkanlığınca şehit aileleri, Gaziler ve ailelerine verilen iftarda Gazi Uzman çavuş Özer Bay, Genelkurmay Başkanı Özel'e düğün davetiyesini verip Erciş'te yapacağı düğüne davet etti.

ÖZEL’DEN ÇELENK, KOMUTANLARDAN HALAY!

Erciş'te 2 gün önce Gülşah Aydik'le evlenen Özer Bay'ın düğününe sürpriz misafirler katıldı. İlk önce salona Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in çelengi geldi. Ardından salona Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Abdullah Barutçu, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, 108'inci Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Mustafa Atabek, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Genel Sekreteri Jandarma Albay Savaş Yılmaz, ilçe Kaymakamı Barbaros Baran ve ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlyas Uysal girdi. Gelen mesajlar okunduktan sonra Belediye Başkanı Zülfikar Arap genç çiftin nikâhını kıydı. Damat Özer Bay'ın nikâh şahitliğini Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Abdullah Barutçu yaparken, gelinin nikâh şahitliğini de Barbaros Baran yaptı.

BÜYÜK MUTLULUK YARATTI!

Nikâhın ardından çalınan müzik eşliğinde komutanlar ve davetliler kol kola girerek halay çekip misket oynadı. Gazi Uzman Çavuş Özer Bay, bu kadar ilgi olacağını düşünmediğini belirterek, "Ben Genelkurmay Başkanımızı davet etmiştim. Ancak bu kadar ilgi olacağını tahmin etmedim. Çok mutlu oldum gururlandım. Gazi olmanın değerini bir kez daha anladım. Ayağımdaki platinler ve vidalar benim madalyamdır. Mutluluğum ikiye katlandı. Düğünüme komutanlarımın katılması beni ayrıca motive etti" dedi. Gazi Uzman Çavuş Bay'ın annesi Şükran Bay, çok zor günler geçirdiklerini ve düğünde bütün zorlukları unuttuklarını söyledi. Komutanların düğüne katılmasının kendilerini gururlandırdığını söyleyen Şükran Bay, "Oğlumun ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gördüm" dedi.


Orhan AŞAN/Şehrivan

Editör: TE Bilisim