Van Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı gözyaşları içerisinde gerçekleştirildi. Önceki gün Kobanê sınırında yaşanan mayın patlamasında hayatlarını kaybeden Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Tahsin Akti ve Belediye çalışanı Metin Altındaş için meclis adeta yasa büründü. Meclis üyeleri adeta gözyaşlarına boğuldu.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. VAN-TSO Toplantı Salonu’nda Van Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısına DBP’li ve AKP’li meclis üyeleri hazır bulundu. Açılış ve yoklamanın ardından meclisin açılış konuşmasını yapan VBB Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, önceki gün Kobanê’ye geçmek isterken IŞİD’in döşediği mayına basmaları sonucu hayatlarını kaybeden DBP Van Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Tahsin Akti ve Van Büyükşehir Belediye çalışanı Metin Altındaş için meclis adına başsağlığı dileğinde bulundu.

 

‘Canımızdan can aldılar’

 

Konuşurken duygusallaşan ve gözyaşları içerisinde konuşmasını sürdüren Bozbay, her 2 arkadaşlarının hayatlarını kaybetmelerinin derin acısı ve üzüntülerini yaşadıklarını ifade etti. Bozbay, "Sözün bittiği yerdeyiz. İnsanın cümle kurmada zorlandığı bir an. Kobanê’de meclis üyemiz Tahsin Akti ve belediye çalışanımız Metin Altındaş arkadaşlarımız önceki gün mayına basarak yaşamlarını yitirdiler. Uzun bir dönemdir Ortadoğu'da ve Kürdistan topraklarında vahşice döşenen mayınlar bu kez canımızdan can aldı. Her iki arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyorum. Meclisimizin başı sağolsun, acımız çok büyüktür” dedi.

 

Cenazelerin defin işlemlerine ilişkin bilgi veren Bozbay, cenazelerin yarın Selimbey Mahallesi mezarlığında defin edileceğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından diğer gündem maddelerine geçilmeden meclis toplantısı bir sonraki günde toplanmak üzere ara verildi.

Editör: TE Bilisim