Orhan AŞAN-ŞEHRİVAN


Erciş İlçesi'ne bağlı Taşkapı Mahallesi sakinleri, doğal hamamın keyfini çıkarıyor. Mahallelerinin hemen yanında dere kenarında yeraltından çıkan 94 derece sıcaklığındaki sıcak suyun önüne set çekerek havuz şekline getiren vatandaşlar, banyo ihtiyaçlarını yaz kış burada karşılıyor. Mahalle sakinleri şimdi doğal havuzu modernize ederek kapalı bir alan yapıp, ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Erciş İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki 100 hane 800 nüfuslu Taşkapı Mahallesi sakinleri evlerinde banyo yapmıyor. Mahallenin yanında çıkan kaynak suyun önüne çektikleri setle havuz oluşturan mahallelilerin tümü banyo ihtiyaçlarını buradan karşılıyor. Gece gündüz, yaz kış mahallelinin burada banyo yaptığını belirten Haydar Koçak, sıcak suyun kendileri için büyük bir nimet olduğunu söyledi.

ÜCRETSİZ HİZMET VERECEKLER

Sıcaklığı 94 derece olan suyun yumurtayı bile 2 dakikada pişirdiğini anlatan Koçak, sıcak suyu daha iyi değerlendirmek için yeni çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Koçak, havuzun genişletilerek modern bir hale getirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Bunun için başta bizim mahalle olmak üzere çevredeki mahallelerden para topladık. Kısa süre sonra burada çok güzel üstü kapalı bir yer yapmayı planlıyoruz. Burada bayanlar ve erkekler için ayrı yerler yapacağız. Herkes ücretsiz olarak gelip burada kaplıca keyfi yaşayabilecek” dedi.

Editör: TE Bilisim