Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Çubuklu köyü sakinleri, ayrılmasını istemedikleri köy imamının bedelli askerlik ücretini kendi aralarında toplayıp ödediler.

 

6 yıldır Çubuklu köyünde görev yapan evli ve 2 çocuk babası imam Yahya Orhan (31), celp dönemi gelmesi nedeniyle askere gideceğini ve bu yüzden eşi ile çocuklarını Hakkari'deki ailesinin yanına göndermek için köyden ayrılacağına söyledi. Bunun üzerine bir araya gelen köylüler, imam Yahya Orhan'ın bedelli askerlikten faydalanması için gerekli parayı kendi aralarında toplama kararı aldı. Bir kaç gün içerisinde gerekli olan 30 bin TL'yi toplayan köylüler, parayı imama teslim ettiler.

 

KÖYLÜLER: İMAM HAKEDİYOR

 

Başta bu parayı kabul etmediğini, fakat köylülerin ısrarından kurtulamadığını vurgulayan Yahya Orhan, “Köylüler muhtarın öncülüğünde evime gelip ‘hoca senin bedelli ücretini kendi aramızda toplayıp getirdik. Bizi kırmayıp bu parayı alırsan sana ömür boyu minnettar kalacağız’ dediler. Önce parayı kabul etmeyeceğimi söylesem de köylülerin ısrarına karşı koyamadım. Sağ olsunlar gereken parayı yatırdılar, ben de onların sayesinde çoluk çocuğumdan kopmadan vatani görevimi yaptım. Sizin huzurunuzda onlara minnet ve şükranlarımı sunuyorum, Allah hepsinden razı olsun'' dedi. Köy Muhtarı Mehmet Karakoç ise, imam Yahya Orhan'ın köylerinde yapılan Kur’an kursu, taziye evi ve imam evinde büyük emek sarf ettiğini, herkesin yardımına koşan değerli bir insan olduğunu ve bu yüzden köylüler tarafından çok sevildiğini belirtti. Karakoç, topladıkları paranın imamın yaptıklarının yanında çok değersiz kaldığını söyledi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim