Gürpınar Belediye'si tarafından hazırlıkları devam eden 5 yıllık stratejik plana ilk kez kadınlar dahil edilerek görüşlerine başvuruldu. Bundan son derece memnun olan kadınlar, bu gibi toplantıların daha sık yapılması talebinde bulunarak daha iyi belediyecilik hizmeti alabilmek taleplerini sıraladılar. Gürpınar Belediyesi 5 yıllık strateji planını hazırlamak için çalışmalarına devam ediyor. Muhtarlarla yapılan toplantının ardından bu kez ilçede bulunan kadınların görüşlerine başvuruldu. Böylesi bir çalışmaya alışkın olmayan kadınlar, şaşırmaktan kendilerini alamadılar.

ÇETİN: KADINLARA DÖNÜK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Kadınlarla yapılan toplantıda konuşan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, kadınlara dönük çalışmalarının devam edeceğinin altını çizerek toplumda kadınların içinde bulunduğu dezavantajlı duruma dikkat çekti. Halen de toplumda kadınların hak ettiği yere sahip olmadığını belirten Çetin, "Partimizin belediyecilik anlayışında kadın ve erkeğe eşit temsiliyet hakkı tanınmıştır. Biz de çalışmalarımızı bu eksende örgütlüyor, bu kapsamda çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi. Seçim çalışmaları sürecinde verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerinin altını çizen Çetin, seçildikten sonra köylerde sağlık seminerleri düzenlediklerini, bu çalışmalarının halen de devam ettiğini kaydederek, "Bu kez de belediye olarak oluşturacağımız 5 yıllık stratejik plan için sizler ile bir araya geldik. 5 Yılda yapmayı hedeflediğimiz çalışmalarımız hakkında hem sizleri bilgilendireceğiz, hem de bu konuda sizlerin de görüş ve önerilerine başvuracağız" dedi. Kadınların daha aktif olmasını isteyen Çetin, "Bunun için kadın arkadaşlarımızın parti yönetiminde ve mahalle meclislerinde yer almaları gerekiyor" dedi. Kadınların taleplerinin kendileri açısından son derece önemli olduğunu da aktaran Çetin, "Çalışmaları bütünlüklü ele aldığımızdan dolayı her alanı son derece önemsiyoruz" ifadelerine yer verdi.

“TÜM VAN'IN SU İHTİYACINI KARŞILAYAN İLÇEDE SU SORUNU YAŞANIYOR”

Daha sonra ilçenin en temel sorunlarından bir tanesi olan su sorununa değinen Çetin, "Tüm Van'ın su sorununu karşılayan ilçemizde maalesef su sorunu yaşanmaktadır. Bu konuyu Büyükşehir Belediyemiz ve VASKİ ile görnüştük. Bu konuda arkaşlarımızın planlamaları var. Geçen hafta da burada yaptığımız ve Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımızın katıldığı toplantıda bu konu gündeme gelmiş ve sorunun çözüme kavuşturulacağı bilgisi verilmişti" dedi. Eş Başkan Yıldız Çetin yaptığı kısa değerlendirmeden sonra "Özgür Kadın Masası" tarafından hazırlanan "Stratejik Planlama"yı salondu bulunan kadınlar ile paylaştı. Konuya ilişkin hazırlanan metin okunduktan sonra bu kez de salonda bulunan kadınların görüşlerine başvuruldu.

“EN ÇOK KADINLAR MAĞDUR EDİLİYOR”

Yaklaşık 100 kadının katıldığı toplantıda kadınlar konuşmaya oldukça istekliydiler. Konuşma hakkı alan her kadın ilçenin içinde bulunduğu soru ve sıkıntıları bir bir sıralayarak ilçenin sorunlarına kayıtsız olmadıklarını gösterdiler. İçinde bulundukları sorunları bir bir anlatan kadınlar, ilçede bulunan sorun ve sıkıntıların en çok kendilerini mağdur ettiğini kaydettiler. Hemen her kadının en başta dile getirdiği su sorunu, ilçenin en temel sorunlarından bir tanesi olarak ön plana çıktı. Kadınların oldukça ilgili olduğu toplantıda ön plana çıkan bir diğer talep ise semt pazarı oldu. Söz hakkı alan kadınlar, kendilerine yönelik semt pazarı kurulması talebini dile getirdiler.

KADINLAR DİĞER TALEPLERİNİ ŞU ŞEKİLDE SIRALADILAR:

* Sokaklarda aydınlatma yok, var olanlar da yetersiz. Geceleri sokağa çıkamıyor, işten eve gitmekte güçlük çekiyoruz.

* İlçede bulunan başı boş hayvanları korku saçıyor. Başı boş hayvanlara çare bulunsun. Buna yanıt veren Eş Başkan Çetin, ilçeye yönelik hayvan barınağının en kısa zamanda faaliyete gireceği bilgisini verdi.

* Halk Ekmek Fırını açılsın.

* Van-Gürpınar arasında çalışan toplu taşıma araçlarının ücretleri çok yüksek. Belediye halk otobüsü seferlerini başlatsın.

* İlçenin yüzölçümü çok büyük olduğundan ilçe içinde bir yerden bir yere gitmekte zorluk çekiyoruz. Bunun için ilçe içinde toplu taşıma araçları talep ediyoruz.

* Çocuklara yönelik yüzme havuzu kurulsun. Burada çocuklara ayrıca yüzme dersleri de verilsin. Böylece çocuklarımız yaz tatillerini daha iyi bir şekilde geçirmiş olacaklar.

* Kadınlara iş imkanı sağlansın.

* İlçe genelinde sivri sineklerle etkin mücadele edilsin.

Kadınların taleplerini bir bir not eden belediye yetkilileri bu taleplerin gereklerini yerine getirileceği taahhüdünde bulundular. Sonrasında kapanış konuşmasını yapan Eş Başkan Çetin, "Bu ilçede eğer kadın varsa, kadının görüşü de var ve bu bizim için kadının görüşü son derece önemlidir. Kadın arkadaşlarımızla bu türden toplantılarımızı daha sık gerçekleştirecek, sizlerle daha sık görüşeceğiz" ifadelerine yer verildi. Kapanış konuşmasından sonra toplantı sona erdi.


 

(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim