Yüksekova’da vatandaşlar bayram tatilini köylerde ve yaylalarda piknik yaparak ve yüzerek geçirdi. İlçenin birçok köyünde ve piknik alanında mangallarını kuran piknikçiler, çevredeki derelerde yüzmeyi de ihmal etmedi.

Özellikle ilçeye yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta olan Oremar ve Sat bölgelerindeki dereleri ve piknik alanlarını tercih eden Yüksekovalılar, buralarda gönüllerince eğlenip derelerden akan soğuk sularda serinledi. Sat Dağları bölgesindeki Weregoz Deresi'nde yüzen vatandaşlar, zaman zaman şarkılar söyleyip halay çekerek keyifli bir bayram tatili geçirdi.

ESKİDEN BURALARA GELMEK HAYALDİ

Bayram tatilini Weregoz Deresi'nde yüzerek geçiren vatandaşlardan Fatih Bayram, eskiden yüzmek için batı illerine gittiklerini belirterek, ”Eskiden buralara gelmek hayaldi. Bu güzel şeyleri yaşamak için batı illerine gidiyorduk. Denizde yüzmek için o kadar yol gidiyorduk. Şimdi bu güzelliği buradaki derelerde yaşıyoruz. Barış sürecinin böyle devam etmesini istiyoruz. Buralarda görülecek daha güzel yerlerimiz var. Hala bu güzellikleri göremeyen insanlarımız var. Umuyorum ki batıdaki insanlar da buraların güzelliği bilseler gelip görürler. Bayram tatilini geçirmek için burayı tercih ettik. Burada yüzerek, piknik yaparak bayram tatilini güzelce geçirdik” dedi.


ENSONHABER

 

Editör: TE Bilisim