Van’da Bediüzzaman Said Nursî’nin adıyla eğitim veren Said Nursî Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri yardıma muhtaç olan öğrencilere destek olmak amacıyla ‘ihtiyaç odası’nı kurdu.

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi örnek bir çalışmaya imza attı. Yardıma muhtaç öğrencilere destek olmak amacıyla ‘ihtiyaç odası’nı kuran okul yönetimi, ev eve gezerek yardıma muhtaç olan öğrencilere ihtiyaç yönünde yardımda bulunuyor. Yaptıkları çalışma hakkında bilgi veren Said Nursî Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Dilaver Dindar, kampanyayı Kasım ayında başlattıklarını belirtti. Öğretmenler ile birlikte ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Dindar, “Öğrencilerimizin evlerine gittik hem durumlarını görmek hem de eğitim ortamlarını görmek açısından. Ev ziyaretlerini yaparken bazı öğrencilerimizin maddi sıkıntı çektiklerini görünce öğretmen arkadaşlarımız ile beraber böyle bir ihtiyaç odası oluşturmaya karar verdik.” dedi.

DİNDAR: ÖĞRETMENLER KATKIDA BULUNUYOR

Öğretmenlerin her ay ihtiyaç odasına katkıda bulunduklarını ifade eden Dindar şunları söyledi, “Öğretmen arkadaşlarımız her ay ihtiyaç odasına belli bir katkıda bulunuyor. Çevresi olan öğretmen arkadaşlarımız dışardaki yakınlarını arayarak onlarında bu giysileri getirtmeye çalışıyorlar. Gıda kolilerini ulaştırmaya çalışıyorlar. Yaptığımız ikinci ziyarette ise gıda yardımı olan velilerimize gıda yardımı yapıyoruz. Giyim ve ayakkabı ihtiyacı olan öğrencilerimizi burada giydiriyoruz. Aynı zamanda maddi sıkıntısı olup evi uzakta olan öğrencilerimize kantin fişlerini veriyoruz. Öğrencimiz o fişle birlikte kantine gidip öğle yemeğini yiyor. Bu şekilde öğrencilerimizin maddi kaynaklı sıkıntılarını gidermeye çalışarak öğrencinin tamamıyla eğitim ve öğretime motive olmasına gayret gösteriyoruz. Yardımseverlere de bir mesajımız var bu şekilde ihtiyaç odalarımız var herhangi bir katkıda bulunmak isteyen zengin veya durumu iyi olan vatandaşlarımızı bekliyoruz. Buraya gelen yardımlar konusunda emin olabilirler bunlar tamamen ihtiyaç sahiplerine gitmektedir. Çünkü öğretmenlerimiz bire bir ev ziyaretleri yapıyor, durumu görüp ona göre dağıtım yapıyorlar. Ziyaret edilen yerde neye ihtiyaç varsa o veriliyor. Bundan herkesin yardımını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İhtiyaç odasında gıda ürünlerinin yanı sıra elbise, ayakkabı ve kitap gibi eşyalar bulunuyor.


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim