2 ay önce çiftleştirilen kedilerden 3'ü 8 yavru dünyaya getirirken, 10 gebe kedinin de 1 hafta içinde doğum yapması bekleniyor. Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya, “Kedilerimiz iyi bir bakımdan geçtiği için bu yıl erken kızgınlık gösterdi. Geçen yıllara oranla daha fazla yavru Van kedisi almayı hedefliyoruz” dedi.
YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde koruma altında bulunan bir gözü mavi bir gözü sarı 60 dişi 40 erkek Van Kedisinin, çiftleşme dönemi sonrası doğumları başladı. 2 ay önce çiftleştirilen kedilerden ilk aşamada 13'ü gebe kalırken, 3 dişi Van kedisi 8 yavru dünyaya getirdi.

 

KAYA: BU YIL 50 YAVRU BEKLİYORUZ

 

Kedilerin kızgınlık öncesi yoğun bir bakımdan geçirildiğini belirten YYÜ Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya, sağlıklı kedilerin erken kızgınlık dönemine girdiğini söyledi. Geçen yıllarda ortalama yavru sayısının 40 olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Kaya, “Bu yıl iyi bir verim bekliyoruz. Çünkü çok iyi bir bakım yaptık. Beslenmelerine dikkat ettik. İlk etapta 3 kedimiz 8 yavru dünyaya getirdi. Şu anda doğumu yaklaşan 10 gebe kedimiz var. Bunlarda 1 hafta içinde doğum yapacak. Kedilerimizden gün geçtikçe daha saf yavrular elde etmeye başladık. Bu yıl 50 civarında yavru elde etmeyi bekliyoruz" dedi.

 

Orhan AŞAN-Şehrivan

 

Editör: TE Bilisim