Hizmet İş Sendikası Van şube Kadın Komitesi 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü nedeniyle kadın üyeleriyle yemek düzenleyerek kadınlar gününü kutladı.

 

Hizmet İş Sendikası Van şube Kadın Komitesi 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü nedeniyle bir Restoran kadın üyeleriyle yemek düzenleyerek kadınlar gününü kutladı. Burada bir konuşma yapan Kadın Komite Başkanı Birsen İpekten “Bilindiği üzere yakın zamanda Özge can kızımız bir erkek cinayetine kurban giderek hepimizi derin üzüntüye boğmuştur. Buna benzer çok sayıda talihsiz örnekler bulunmaktadır.” Dedi. 2014 yılı verilerine göre erkek cinayetine kurban giden 108 kadın katliamının gerçekleştiğini hatırlatan İpekten, “Dinimizde kadına verilen değer, inkâr edilmeyecek kadar fazladır. Cenabı Allah yeryüzündeki halifem Temsilcim diye hitap ederken âdemoğluna bunda cinsiyet ayrımı gözetmemiştir. Yine bir gün Hz. Aişe ile koşu yarışı yapan peygamber efendimiz (s.a.v) koşulda Hz. Aişe’nin onu geçmesine izin vermiştir. İslam dininin kadına tanıdığı değer ve kutsiyet günümüzde de muhasır medeniyetler seviyesine ulaşan toplumlarda da ne yazık ki tam olarak anlaşılamamıştır ve uygulamaya alınamamıştır.” Şeklinde konuştu.

 

Kadının toplumun mihenk taşı görevini taşıdığına işaret eden İpekten, “Bir insana verilen değer sadece kadın ya da erkek olmasından ileri gelmemelidir. Yunus Emre’nin dediği gibi yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevmeliyiz. İnsanoğlunun birbirine yapmış olduğu şiddetin her türlüsü kınanmalıdır. Şimdiden 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü Hizmet İş Sendikası adına kutluyor, Temennimiz bir daha kadına şiddetin olmadığı ve cinayetlerin işlenmediği bir dünyada yaşamaktır. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” Diye kaydetti.  


ŞEHRİVAN HABER – HAKİM İNALÖZ

Editör: TE Bilisim