Aynı zamanda amca çocukları olan aileleri barıştırmak için Bitlis’in ileri gelenlerinden Cemalettin Geylani, Süleyman Kara ve Habip Cin girişimlerde bulunarak aileler arasında olan kan davasının sona ermesine vesile oldular. Bit otelin bahçesinde düzenlenen barış töreni İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba’nın açılış konuşması ve dualarıyla başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, çok hayırlı bir işin ve Bitlis’in ileri gelenlerinin gayretleri ile bugün sonuçlanmasının hep beraber izleyecekleri hayırlı bir iş için bir arada olduklarını söyledi.

Öztürk, konuşmasının devamında şunları söyledi: “İlimizin ve ilçelerimizin belediye başkanları, siyasi partilerimizin değerli yetkilileri, mesai arkadaşlarımız, basınımızın değerli üyeleri hürmete saygıya değer yaşayan alimleri ile bir aradayız. Gerçekten burada bulunmak bile bir hayırlı işe katkı sağlamak anlamında son derece önemlidir. Hz. İbrahim ateşe atılırken, karınca ağzında su Güvercin ise ağzında dal götürmüş tarafım belli olsun diye. Katkıların büyüklüğü ve küçüklüğü önemli değil ama iradenin ortaya çıkması son derece önemlidir. Hepimiz içimizde bir nefis taşıyoruz. Hepimizin nefsi hepimizin düşmanı dolayısıyla benim nefsim önce benim sonra başkalarının düşmanıdır. Bu düşmanla ölene dek bir arada yaşamak zorundayız. Dolayısıyla bu düşmanın bize getireceği zararlardan korunarak son nefesimizi vermek gibi bir sorumluluğumuz var. İnsanlara yüklenen ciddi bir sorumluluk altındayız ve bu sorumluluğunda gereğini Allah’u Teala Kuran-ı Kerimde ‘Kim ne kadar hayır işlerse onun karşılığını bulur. Kim ne kadar şer işlerse onun karşılığını bulur’ diye buyurmuştur. Dolayısıyla bu dünya hem bir imtihan dünyası hemde bir sorumluluk dünyasıdır” şeklinde konuştu.

Düzenlenen barış töreni, tarafların Kuran-ı Kerim’in altında geçmesi ve sarılarak son buldu.
Barış törenine, Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Vali Yardımcısı Akif Pektaş Alay Komutanı Jandarma Albay Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, Tatvan Belediye Başkan Fettah Aksoy, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Bitlis Ticaret Odası Başkanı Davut Tezcan, AK Parti İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, kurum amirleri ve yaklaşık bin kişi katıldı.

Editör: TE Bilisim