Şamranaltı Mahallesi’nde ikamet eden Şipal ailesi, 18 aylık kızları Azra’nın karaciğer hastalığına yakalandığını ve doktorların hastalığın nedenini bulamadığını belirterek yetkililerden yardım istedi. Minik Azra’nın 3,5 aylık iken karaciğer hastalığına yakalandığını ancak doktorların 3 ay sonra bu hastalığa tanı koyduklarını belirten Fevzi Şipal, “Kızım 3,5 aylıkken bu hastalığa yakalandı. Gittiğimiz hastanelerde doktorlar ilaç yazıp bizi gönderiyordu. Hangi doktora, hangi hastaneye götürdüysek bunun tedavisini bulamadık. Ankara’ya bile götürdük. Profesörler, doktorlar, 'Hastalığın nereden kaynaklandığını bilmiyoruz' dediler. En son 6,5 aylıkken götürdüğümüz Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde karaciğer hastalığına yakalandığını öğrendik” dedi.

Minik Azra’nın durumunun iyi olmadığını ifade eden baba Şipal, “Gereken tüm tahlilleri yaptık. Almanya’ya dahi tahlilleri gönderildi ancak hastalığın neden kaynaklandığı hakkında bilgi alamadık. Şu anda elimiz kolumuz bağlı. Götürebileceğimiz bir doktor yok. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Allah rızası için bize yardımcı olun. Yetkililerden ve tüm hayırseverlerden kızım Azra için bize yardımcı olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Minik Azra’nın karaciğer hastası olması nedeniyle kan şekerinin düştüğünü belirten anne Meryem Şipal ise, “Kan şekerinin düşmesi nedeniyle kalbi duruyor. Bu nedenle sabahlara kadar baş ucunda bekliyorum. Bir keresinde sabah kalktığımda kızımın kalbi durmuştu. Hastanede yapılan kalp masajı ile tekrar kalbi çalıştı. Bu nedenle sabahlara kadar belki bir saat bile uyumuyorum” dedi.

Azra’nın hastalık nedeniyle yemek yemediğini ifade eden anne Şipal, gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Şipal, “Sadece çok az süt verebiliyoruz. İki yaşına giren kızımın durumu çok kötü. Karaciğerinin üstünde beyaz noktalar var. Tüm yetkililere, doktorlara ve hayırsever vatandaşlara sesleniyorum. Bizim kimsemiz yok. Ben maddiyat istemiyorum. Sadece çocuğumun tedavisi için bir doktor istiyorum. Kızımın hastalığının tanısını koyacak bir doktor istiyorum. 'Hiçbir umut yok' deseler bile buna da razıyım. Yeter ki bize bir şey söylesinler. Bizi bu halde bırakmasınlar. Ben artık kızımı bu halde görmeye dayanamıyorum. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm doktorlara sesleniyorum. Kızıma yardım etsinler. Azra’yı bu halde bırakmasınlar. Bu şekilde kızımın ölümünü bekleyemem. Artık gücümüz tükendi. Kızım da yaşamayı hak ediyor. Ne olur yardım edin” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim