Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1'inci öğrencisi olan kızı 19 yaşındaki Behiye Kır'dan 6 Aralık'tan beri haber alamayan Ali Kır, Aydın'ın Söke İlçesi'nden kente gelip, araştırma başlattı. Kızının kandırılmış olabileceğini iddia eden Ali Kır, “Böyle barış olmaz. Kızım batıda yetişmiş biri. Kızımı kandırdılar. Gidip oralarda yapamaz. Barış, barış diyorlar. Ben böyle barışmam.” Dedi.

YYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Behiye Kır, 6 Aralık günü ortadan kayboldu. Son olarak babası Ali Kır ile telefonla görüşen ve sinemada olduğunu söyleyen Behiye Kır'dan bir daha haber alınamadı. Aydın'ın Söke İlçesi'nde oturan Ali Kır, Van'a gelip kızının izini aramaya başladı.

HERKESTEN YARDIM BEKLİYORUM

Sırtındaki çantayla iki gündür başta YYÜ olmak üzere Van'ın her yerinde kızının izini arayan yürüme engelli de olan Ali Kır, Vali Aydın Nezih Doğan'la görüşüp yardım istedi. Kır, Kızının bir an önce bulunması için herkesten yardım beklediğini belirtti.

‘İZİNİ BULMADAN BÖLGEDEN AYRILMAM’

Ali Kır, “Kızım bayram iznine geldi. Hiçbir değişiklik yoktu. 18 Ekim'de tekrar Van'a döndü. Kızımla en son 6 Aralık günü görüştüm. 'Sinemadayım' dedi. Ondan sonra bir daha hiç ulaşamadım. Bunun üzerine Van'a gelip, YYÜ kampusundaki okuluna gittim. Orada da bulamadım. Hayatından endişe ediyorum. Örgütlerle bağı olacak biri değildi. Ben çocuğumun bulunmasını istiyorum. Barış sürecinden bahsediyorlar. Barış süreci böyle olmaz. Aile olarak çok kötü durumdayız. Okulda araştırmalar yaptım. Kızımın arkadaşları bana yardımcı olacaklarını söylediler. Bir derneğe götürdüler. Yardımcı olmadılar. Okuldaki hocaları ve yurt müdiresinden kızımın örgütle bağlantılı olduğunu öğrendim. Tıp fakültesinden bir öğrencinin kızımı kandırdığını söylediler. Kızım için Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne gittim. Diyarbakır'a gittim. Hiçbir sonuç yok. Tekrar Van'a geldim. Dünden bu yana araştırıyorum. Valiyle görüştüm yardımcı olacağını söyledi. 2 çocuğum var. Behiye benim tek kızım. İnsanım diyen herkesten yardım bekliyorum. Barış böyle olmaz. Böyle olursa ben barışmam. Böyle özgürlük olmaz. Benim çocuğum batıda yetişmiş. Oralarda o şartlarda yapamaz. Kızımın izini bulana kadar bu bölgeden ayrılmayacağım.” Dedi.


Orhan AŞAN - Şehrivan

Editör: TE Bilisim