2011 yılında yaşanan depremlerin ardından EYY modeliyle yapılan konutların yapımı devam ederken, köylerin de çehresi değişti. 7 Bin 784 EYY başvurusundan, inşası biten 6 Bin 926 konut hak sahiplerine teslim edildi.

Van’da 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından birçok konut yıkıldı. Devletin TOKİ tarafından yaptırdığı konutlar depremin yıl dönümünde teslim edilirken, Evini Yapana Yardım (EYY) modeliyle yapılan konutların da büyük bir bölümü tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. 7 Bin 784 EYY başvurusundan tamamlanan 6 Bin 926 konut hak sahibine telim edilirken, köylerin de çehresi değişti. Vatandaşlar teslim aldıkları konutlarında huzur ve güven içinde oturmaya başladı.

EYY İLE KÖYLER DEĞİŞİME UĞRADI

Depremin üzerinden 3 yıl geçerken, bu süre içinde vatandaşlara konut yapımı için AFAD tarafından verilen destekler ile EYY modeliyle yeni konutlar yapıldı. Hak sahiplerine teslimleri gerçekleştirilen ve yapımı süren konutların yapımı halen devam etmekte olup, bu kapsamda Van merkeze bağlı köylerde yapılan 7 Bin 784 EYY başvurusundan, inşası biten 6 Bin 926 konut Hak Sahiplerine teslim edildi. Bunun yanı sıra, 858 Hak Sahibinin konut inşası da hızla devam etmekte ve en kısa süre içinde sahiplerine teslim edilmesi planlanmaktadır. Konutların yanı sıra köylerde tek geçim kaynağı olan hayvancılığın da sürdürülmesi adına AFAD tarafından 2 Bin 563′ü teslim edilmiş ve 192′si devam eden ahır da yapılmıştır.
EYY maddi desteği ile yapılan konut ve ahırların tesliminin ardından köylerin altyapı ve üstyapıları da tamamlanmış olup vatandaşların hizmetine sunulmuştur.

Editör: TE Bilisim