Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde bulunan Polis Eğitim Merkezi, sık sık aç kurt sürülerinin baskınına uğraması nedeniyle kapatıldı. Özellikle kış aylarında kurt sürüleri ile baş edemeyen polisler, çareyi okulu kapatmakta buldu. Düz bir ovada yer alan polis okulu yöre halkı tarafından "Kurtlar Vadisi" olarak nitelendiriliyordu.

7 YIL ÖNCE AÇILMIŞTI

Bu konudaki karar, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyeleri tarafından imzalanarak dün Resmi Gazetede yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olarak yer alan Çatalzeytin Polis Eğitim Merkezi 7 yıl önce açılmıştı.

KURTLAR BÜYÜK TEHDİT OLUŞTURUYORDU

Çatalzeytin Polis Eğitim Merkezi, temel trafik ve kaza bilirkişiliği eğitimi konusunda hizmet veriyordu. Ancak yoğun kar yağışlarının olduğu kış aylarında aç kurt sürüleri dağlardan iniyor ve aç kurtlar merkezde eğitim alan polisler için tehdit oluşturuyordu.

MAHSUR KALIYORLARDI

Kurtları ateş açarak öldürmeyen polisler, kurtlar gelince nöbetçi kulübelerine sığınıyor ve mahsur kalıyordu. Kurtlar, merkez için ciddi tehdit oluşturmaya başlayınca kapatıldı. Çatalzeytin PEM, Kastamonu İl Özel İdaresi'ne devredildi. Temel trafik ve kaza inceleme eğitimleri de Eskişehir'deki Trafik Polis Eğitim Merkezine alındı.

Editör: TE Bilisim