2011 Yılında yaşanan depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Yaşanan depremlerde birçok ev yıkılırken, birçok evde de maddi hasar oluştu. Manay ailesinin evi de depremde hasar gören bu evlerden biri. Depremde evleri hasar gören Manay ailesi deprem sonrası TOKİ tarafından yapılan konutlar için hak kazandı. Ancak maddi durumları iyi olmayan aile konut almak istemeyince aynı evde kalmaya devam etti. 7 kişi ile hasar gören evde yaşamlarını sürdüren Manay ailesi her yağan yağmur ve kar sonrası büyük sorun yaşıyor.

 

GİYİK VE AKIN YARDIM ELİ UZATTI

 

Aile reisi Şefik Manay'ın yatalak olduğunu kızlarının isi beyin ameliyatı geçirmesinden sonra yatağa mahkûm olduğunu öğrenen İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Cafer Giyik ve Yardımcısı M. Nazım Akın aileye yardım eli uzattı. Ailenin durumunu yerinde gören AFAD Müdür Yardımcısı M. Nazım Akın ailenin ihtiyaçlarının giderilmesi için talimat verdi. Anne Lalihan Manay ile görüşen Akın, ailenin en öncelikli ihtiyacı olan yakacak sorununu giderdi. Ailenin diğer ihtiyaçlarını da en kısa sürede çözeceklerini ifade eden Akın, kış şartlarında ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.

 

 

ANNE MANAY’DAN AFAD'A TEŞEKKÜR

 

Anne Lalihan Manay ise, AFAD Müdürü Giyik ve Müdür Yardımcısı Akın'a teşekkür ederek, kendilerine böyle bir zorlu süreçte el uzatmalarından dolayı minnettar olduğunu belirtti.    


Veysel İZGİ

 

Editör: TE Bilisim