Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de 609 köy ve 336 mezrayla ulaşım sağlanamıyor. Kar kalınlığının kent merkezinde 55 santimetreyi bulduğu Hakkari'de 116 köy ile 336 mezra yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollar belediye ekipleri tarafından temizlendi.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Van çevreleri dışında tüm yurtta görülecek yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Manisa, ile zamanla Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Antalya ve Muğla'da yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Doğu Anadolu, Kırklareli ve Edirne çevreleri ile gece saatlerinden sonra Marmara'nın Güneydoğusu'nun yüksekleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Kayseri, Sivas çevreleri ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Marmara ile Karadeniz kıyılarında 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

MARMARA:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sabah ilk saatlerde bölgenin batısında kuvvetli(21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve batı, Akşam saatlerinden sonra kuzeybatısında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE:Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ilk saatlerde Kıyı kesimleri ile Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), sabah ve öğle saatlerinde Muğla'da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Isparta, Burdur zamanla Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Antalya'da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarında güney ve batı yönlerden kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde batısı, zamanla bölge genelinin aralıklı yağmurlu, gece saatlerinden sonra kuzeydoğusunun yer yer karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ:Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin yağmurlu, Doğu Karadenizin iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; güney ve batı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Çok bulutlu, kuzey ve doğusu ise zamanla bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim