Poşetli dede olarak tanınan Mehmet Keleş, Konya'nın Selçuklu ilçesinde bir otobüsün çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Ölümünün ardından banka hesaplarında 1,5 milyon lira mirası parası olduğunu ortaya çıktı.

34 YILDIR YANINDA OLMAYAN AKRABALARI ORTAYA ÇIKTI

34 yıldır tek başına sokaklarda yatıp kalkan Keleş, dilenerek yaşamını sürdürüyordu. Ölümünün ardından ortaya çıkan para, 34 yıldır arayıp sormayan akrabalarını harekete geçirdi.

AKRABALARI MORGDA SIRA BEKLEDİ

Ablası ve yeğenleri, "poşetli dede" olarak tanınan kişinin, Çorum nüfusuna kayıtlı 75 yaşındaki Mehmet Keleş olduğunu belirledi. Gözyaşlarına hakim olamayan Keleş'in ablası Yar, sinir krizi geçirdi. Yar'a sağlık ekipleri müdahale etti. Daha sonra Keleş'in cenazesi akrabalarınca Beyhekim Devlet Hastanesi morgundan alınarak memleketi Çorum'a götürüldü. Ortaya çıkan 20 akrabası 1,5 milyon lira için morgda sıra bekledi.

"DAYIM PARAMPARÇA OLMUŞ"

Diğer yandan, Mehmet Keleş'in yeğeni olarak ortaya çıkan Hüseyin Yar, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kazada otobüs firmasının sorumlu olduğunu iddia ederek, firma hakkında dava açacaklarını söylemişti. Dayısının cesedinin tanınmayacak halde olduğunu belirten Yar, "Dayım paramparça olmuş. Otobüs, üstünden 2-3 defa geçmiş. Savcıya da söyledik, bunu mahkemeye taşıyacağız, şikayetçiyiz. Bunun hesabını soracağım." dedi.

"PARASI MEVLANA MÜZESİ'NE BAĞIŞLANACAK"

Yar, dayısının banka hesabında olan parayı da bağışlayacaklarını belirterek, "Banka hesabında 1,5 milyon liraya yakın para çıkmış. Onu da Mevlana Müzesi'ne bağışlayacağız. Bu konuda, akrabalarının hepsini bir araya getirip razı edeceğim. Çünkü burada kazandı, burada kaybetti..."

Editör: TE Bilisim