Van’ın Çaldıran Kaymakamı Mustafa Mendeş’in talimatıyla karne dağıtımı öncesi öğrenciler tarafından hayvanlar için yem bırakıldı. 


Çaldıran’da bu yıl kışın çok ağır geçmesi ve kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi bulması nedeniyle sokak hayvanları aç kalmasın diye Yavuz Sultan Selim ve Atatürk ilkokulu öğrencileri tarafından hayvanlar için belirli noktalara yem bırakıldı. Karne alma heyecanını yaşamadan önce ilk defa ilçede böyle bir kampanya yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten öğretmen ve öğrenciler, her canlının yaşaması için aç kalmamaları gerektiğini söylediler. Yaklaşık 750 ile 800 kişilik bir grupla el ele vererek sokak hayvanlarına yem bıraktıklarını dile getiren öğretmen ve öğrenciler, ardından okula gelerek karne heyecanını yaşadılar.
3. sınıf öğrencisi Buse Yeşil, kar yağdığı için hayvanların sokaklarda aç kaldığını belirterek, “Hayvanların aç kalmamaları için bizlerde sokaklara yemler bıraktık” dedi.


Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu Müdürü Yılmaz Çoban ise, bölgede bu sene karın çok fazla yağmasından kaynaklı doğada yaşayan hayvanların beslenmekten zorlandıkları bilincini öğrencilere aşılamaya çalıştıklarını söyledi. Çoban, “Küçük bir kampanya yaptık. Öğrencilerimizin evlerinden getirdikleri ekmek kırıntılarını hayvanların yiyebilecekleri noktalara bırakarak, aç kalmamalarını bir şekilde sağlamaya çalıştık. Bu duyarlılığı herkese aşılatmak için mücadele edeceğiz. Bu yıl çok zor bir kış mevsimi yaşıyoruz. Geceleri açlıktan bazen tilkiler ara sokaklara kadar geliyor. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim