Orhan AŞAN – Şehrivan


Van’ın Gürpınar İlçesi Kırkgeçit Mahallesi'nde 5 gün önce akşam saatlerinde kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ı arama çalışmalarına devam edildi. Kar ve soğuk havaya rağmen sabah erken saatlerde başlayan arama çalışmalarında yine minik kızın izine rastlanmadı. Anne Hatice Aslan ağlayarak Nehir'den geriye kalan okul çantasında teselli bulmaya çalışırken, “Artık kızımın cenazesine bile razıyım. Her gün gider mezarında ağlarım” dedi.

Geçen Çarşamba günü, ilçeye yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kırkgeçit Mahallesi'ndeki evlerinin önünde oynayan Nehir Aslan, ortadan kayboldu. Aramaya çıkan ailesi Nehir'i bulamayınca, jandarmaya haber vererek yardım istedi. Bunun üzerine mahalleye jandarma, köy korucusu, AFAD ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri sevk edildi. Arama çalışmalarına insansız hava aracı ve bir helikopter de alçak uçuş yaparak destek verdi. Ancak tüm aramalara rağmen küçük kızın izine rastlanmadı. İlk gün asker, AFAD ve UMKE ekiplerinden oluşan yaklaşık 500 kişi Nehir'i ararken, bugün sayı 100'e düştü.

KAR VE SOĞUK ÇALIŞMALARI ENGELLEDİ

Sabahın erken saatlerinden itibaren yine asker, AFAD ve UMKE ekipleri bu kez Kırkgeçit'e 5 kilometre uzaklıktaki Yoldüştü Mahallesi, Beyaz ve Siyah kayalar bölgesi ile Avakom bölgesinde arama yaptı. Önceki gece başlayan ve sabah saatlerine kadar aralıklarla süren kar yağışı bölgede 5 santimetreye ulaşırken, eğitimli köpeklerin de katıldığı aramalar sık sık soğuk yüzünden durduruldu.

ANNE: KIZIMIN CENAZESİNE DE RAZIYIM

Anne Hatice Aslan kızının kaçırılmış olabileceğini belirterek, sağ veya cenazesinin kendisine getirilmesini istedi. Anne Aslan, kızının tüm oyuncaklarını yaktığını söyledi. Dünyaya yeni getirdiği kızının sevincini yaşamadığını belirten Hatice Aslan gözyaşları içinde “Nehir'i benim için bulun, Allah rızası için bulun. Çocuğum eğer kaçırılmışsa bu acıyı bana yaşatmasınlar. Bana getirsinler ayaklarına kapanacağım. Yeter ki Nehir'i getirsinler. Yeni kızım oldu hiç sevinmedim, sevinmeyeceğim de. Nehir, kız kardeşinin olmasını çok istiyordu. Kim götürmüşse ölü ya da diri bana Nehir'i getirsin. Artık ölüsüne de razıyım. Her gün mezarına gider ağlarım. Sadece getirsinler başka bir şey istemiyorum.” Dedi.

AHIRDA BULUNAN MONT İNCELENİYOR

Bu arada önceki gün bir ahırda bulunan bir montta kan izine rastlandı. Bu kanın Nehir'e ait olup olmadığının incelenmesi için aileden ve montun üzerindeki kandan jandarma tarafından numune alındı.

Editör: TE Bilisim