Her ay düzenli olarak yüzlerce muhtaç aileye yardım elini uzatan Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, Aralık ayında 600 aileye yardım eli uzattı. Aralık ayı faaliyet raporunu dernek binasında yapılan basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuran Rahmet Eli Gıda Bankası Fakir Aileleri Tespit Komisyonu Başkanı Şakir Özhan, aralık ayı çalışmaları kapsamında 600 aileye yardım ulaştırdıklarını belirtti. Ayrıca ülkelerindeki iç karışıklık ve savaşlardan dolayı Van’a gelen Suriye ve Afganistanlı 35 mülteci aileye de her ay düzenli olarak yardım ulaştırdıklarını ifade eden Şakir Özhan, “Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği olarak aralık ayında toplamda 600 muhtaç ailemize gıda yardımında bulunduk” dedi.

 

“EKİPLERİMİZ EV EV DOLAŞARAK YARDIMLARI BİRİNCİ ELDEN ULAŞTIRIYOR”

 

Bu yardımlarını 100 üye ve gönüllüden oluşan 50 ekiple muhtaç ailelerin evlerine ulaştırmak suretiyle gerçekleştirdiklerini ifade eden Özhan, “Ekiplerimiz mahalle mahalle, ev ev dolaşarak bu yardımları muhtaç ailelerimize birinci elden ulaştırdık. Yardımlarımız her ay düzenli olarak devam etmektedir. Ayrıca Suriye ve Afganistan’dan gelen 35 ailemize de her ay düzenli olarak yardımlarımızı ulaştırıyoruz” diye konuştu. Yardım çalışmalarında bulunan hayırsever Van halkına, dernek üye ve gönüllülerine teşekkür eden Başkan Özhan, “Her ay olduğu gibi bu ay da bize desteklerini esirgemeyen hayırsever halkımıza, deneğimizin üye ve gönüllülerine teşekkür ederiz. Allah kendilerinde razı olsun” şeklinde sözlerini tamamladı.

Öte yandan Rahmet Eli Gıda Bankası’nın bu yardım çalışmasıyla 2013 yılının son ayını rekorla kapattığını da sözlerine ekleyen Özhan, 2013 yılı içerisinde bir ayda yapılan en yüksek yardım çalışması olduğunu dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim