Beşiktaş'ta bir polisin şehit olduğu ve bir polisin de yaralandığı trafik kazasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcılarından İsa Dalgıç tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin hakkında iddianame hazırlandı.

 

22 YIL HAPİS İSTEMİ

ddianamede Çetin'in 'Bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olmak' suçlarından 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep edildi.Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde Çetin önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

 

KAZANIN ARDINDAN TUTUKLANMIŞTI

Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in işletmeci oğlu Rüzgar Çetin, Beşiktaş'ta lüks marka aracıyla, karşı yönden gelen polis aracıyla çarpışmış, araçtan fırlayan polis memuru İsmet Fatih Alagöz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayda bir polis memuru da yaralanmıştı. Kaza esnasında alkollü olduğu öğrenilen Çetin, olayın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Çetin, savcılık sorgusunda pişman ve üzgün olduğunu belirterek "Orta şerit boştu. Oraya girmek için manevra yaptım. O sıra araç kaydı" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim