Önder ALTINAL - Şehrivan


Yardımlara yola çıkmasından önce yapılan basın açıklamasında bugüne kadar 14 kamyon yardımın gönderildiği dile getirildi.

Yalımelez Mahallesinde bulunan Hayvan barınağında toplanan çadırlar yapılan basın açıklamasının ardından yola çıktı. Açıklama yapan DBP İl Yöneticisi Uğur Özlü, Rojava ve Şengal’e yardım koordinasyonu olarak Van’dan 14. Aracın gönderildiğini belirterek şu sözlere yer verdi: “Bu araçlarımızdan 2’si tır olmak üzere, bu tırlardan ikisinde çadırlar var. Her bir çadırda 2 ailenin barınacağı şekilde göndermiş bulunmaktayız. Şuana kadar Van halkının desteği ile 14 tır yardım Rojava ve Şengal’e ulaştırılmıştır. Bugünde 2 tır çadır ulaştırılacaktır. Gönderdiğimiz yardımlar tamamen Van halkının duyarlılığı ile bireysel toplanmış çadırlardır. Bugün 2 yarın 2 tır olmak üzere her hafta bu dayanışmayı sürdüreceğiz” dedi. Van halkının gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Özlü, ayrıca destekten bulunmayan sivil toplum ve meslek örgütlerinden destek vermeye çağırarak eleştirdi ve eleştirilerinin devam edeceğini belirtti.

ÇELİK: 14. KAMYONUMUZU GÖNDERDİK

Özlü’nün ardından kısa bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nurhayat Çelik, “Açtığımız stantlarda yardımlarını esirgemediler. Öyle insanlar vardı ki yol paralarını bile bırakıp evlerine yürüyerek gittiler. Bu çok anlamlıdır. Bu destekler doğrultusunda bugüne kadar 14. Kamyonumuzu gönderdik. Desteklerin devamını bekliyor ve umuyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim