Tavuk gübresi marifeti ile 40.000 konuta elektrik…

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan ve tavuk gübresinden enerji üreten bir biyogaz tesisi, 10 milyon liralık ek yatırımla 40 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak şekilde genişletiliyor. Holding Başkanı olan Alpay Ünal, Ankara'nın Çubuk ilçesinde kurulu bulunan ve tavuk gübresinden enerji üreten biyogaz tesisini genişletmeye karar verdiklerini söyledi.

Bu sayede toplam 40 bin konutun elektrik ihtiyacının karşılanabileceğini anlatan Ünal:

"Günde 300 ton tavuk gübresinin işleneceği tesisin kurulu gücü 3,1 megavat. Yılda 24 milyon kilovatsaat elektrik üretecek tesis enerjiyi şebekeye aktararak ilçeyi aydınlatmaya devam edecek" dedi.

Şirket bünyesindeki biyogaz tesisini geliştirme kararıyla halen 20 bin konut için elektrik sağlama kapasitesini ikiye katlamak için kolları sıvadıklarını anlatan Ünal, çalışmaları Ekim ayında tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Alpay Ünal, biyogazın artan enerji talebinin sürdürülebilir ve çevreci bir yöntemle karşılanmasını sağlayacak bir kaynak olduğunu vurgulayan Ünal, tesiste tavuk gübresinin tümüyle değerlendirildiğini, kalan az miktardaki kısmının ise granül yardımıyla toprak için kullanıma uygun hale dönüştürüldüğünü ifade etti.

Ünal ayrıca, 6 futbol sahası büyüklüğündeki tesisin 3 benzerini daha Ege, İç Anadolu ve Marmara bölgelerinde kurmayı hedeflediklerini de bildirdi.

Editör: TE Bilisim