Van’ın İskele Caddesi'nde 66 yaşındaki Muhammet Latif Şener, yakından açılan ateşle öldürüldü. Müslüm Şener, 'İnançlı' olarak nitelendirdiği babasının tehditler aldığını belirtirken, Hüda-Par İl Başkanı Rasim Sayğın, Şener'in partilerine üye olmadığını, ancak kendisini yakından tanıdıklarını söyledi.

Van'da önceki akşam saatlerinde evine giderken vurularak öldürülen Muhammed Latif Şener'in (66) cenazesi toprağa verildikten sonra taziyeleri kabul eden oğlu Müslüm Şener, babasının herkes tarafından sevildiğini belirterek, "Çok açık sözlüydü ve zulme boyun eğmezdi" dedi. Silah sesini kimsenin duymadığını, cinayetin profesyonelce işlendiğini söyleyen Şener, babasının iki kez tehdit edildiğini belirtti. Van'ın merkez Tuşba ilçesine bağlı İskele Mahallesi'nde ikamet eden Şener, akşam saatlerinde evine giderken ensesinden vurularak öldürülmüştü. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne yapılan otopsinin ardından Şener'in cenazesi, İskele Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi.

“DAHA ÖNCE TEHDİT EDİLDİ”

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi morguna kaldırılan Şener'in cenazesi, sabah saatlerinde ailesine teslim edildi. Şener'in cenazesi toprağa verilirken, babası ile birlikte çalışan ve taziyeleri kabul eden oğlu Müslüm Şener, babasının bir süreden bu yana tehditler aldığını öne sürdü. Şener, babasının 'İnançlı' ve çevresinde sevilen bir insan olduğunu, katillerin bir an önce bulunmasını istediklerini söyledi. Taziyeleri kabul eden Müslüm Şener, babasının 20 yıldan bu yana esnaf olduğunu, çarşı merkezinde dükkanı olduğunu ve kimsenin işine karışmadığını ifade ederek, "İnsancıl bir yönü vardı. Zulme boyun eğmezdi. Sevilen bir insandı. Mazlumların yanındaydı. Kim olursa olsun yüzüne söylerdi, 'Bu yanlıştır' diye. Bundan dolayı da bazı çevreler bu doğru sözünden dolayı sevmezlerdi. 2 kere de dükkanında tehdit edilmişti. Kendi bildiği doğruyu her zaman söylerdi. Olay gecesi de Van'daki olaylardan dolayı arabasıyla gitmedi ve dolmuşla geldi. Bizim evin orada patika bir yol var, karanlık bir yer. Emniyetin de bize verdiği bilgiye göre 1-2 metre mesafeden silahla ensesine vurulduğunu öğrendik ancak silah sesini kimse duymamış, yani acemice işi olmadığını gördük. Profesyonelce yapılan bir iştir. Şehrin göbeğinde nasıl bir can katledilebiliyor? Düşünce, İslam'ı seven fikrinin karşısında olanların dışında bir düşmanı yoktu" ifadelerini kullandı.

‘KASITLI BİR SUÇTUR’

Hüda-Par İl Başkanı Sayğın ise, Şener'in partilerine üye olmadığını, ancak tanıdıklarını ve karşılıklı olarak birbirlerini sevdiklerini belirterek, “Müslüman olması hasebiyle aynı davaya inanmamız ve ortak bir gönül bağımız vardı. Bunun dışında bizim partiyle her hangi bir bağı yoktu. Kasıtlı bir suçtur. Ensesinden vurularak öldürülmüştür. PKK'lı çetelerce daha önce defalarca tehdit edilmiş. Dolayısıyla şuanda faili belli, kasıtlı bir suç, bir cinayet söz konusu" diyerek PKK’yi suçladı.

Kobani eylemleri sırasında Diyarbakır’da PKK ve Hizbullah arasında çatışma çıkmıştı. Ölüm ve yaralanmaların yaşandığı çatışmalar sonrasında Hizbullah kanadından, PKK’ya silahla karşılık verileceği şeklinde açıklamalar yapılmıştı. Yaşanan olaylar “1990’lı yıllardaki Hizbullah-PKK çatışması tekrar hortladı” şeklindeki yorumlara neden olmuştu.


ORHAN AŞAN - (ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim