Van Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından Gevaş İlçesi Doğa Kapı’nda engelliler için 6 günlük kap düzenledi. Kampa Diyarbakır, İstanbul, Batman, Bingöl, Muş, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Hatay ve Van dan 280 engelli katıldı. Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi’nin de sponsorluğunu üstelendiği kapı İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Nermin Unat, İpekyolu Belediye Engelli Meclis Üyesi Şahin Furat ve Van Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şeref Ertak ziyaret etti. Unat ve beraberindekiler tek tek bütün engellilerle tanışıp hal hatır sordu.

 

‘ENGELSİZ BİR KENT İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

 

Basına açıklamalardan bulunan Unat, belediye olarak engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için birçok projelerinin olduğunu belirti. Unat, öncelikle kaldırımların yapılarını engelli arkadaşlar için uygun hale getireceklerini söyledi. engelliler için sosyal alanlar yapacaklarını belirten Unat, amaçlarını engelliler için daha yaşanır bir kent yaratmak olduğunu aktardı. Van Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şeref Ertak, genelde engelli arkadaşlarımızın çoğu zaman toplum tarafında dışladıkları için faza dışarı çıkmadığına dikkat çekerek, böyle etkinliler engelliler için çok önem arz ettiğini söyledi.

 

ENGELLİLER ORTAK BİR YAŞAM PAYLAŞIYOR

 

Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Necdet Sarıca ise meclis bünyesinde birçok derneğin desteğiyle kap düzenlediklerini söyledi. Başta Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler ile Van Valiliğin destek verdiğini belirten Sarıca, herkesin desteğinden dolayı teşekkür etti. Sarıca, birçok engellinin değişik illerden gelerek ortak bir yaşam paylaştığını ve yeni arkadaşlıklar edindiklerini kaydetti. Bu kampın engelliler için çok önem arz ettiğini belirten Sarıca, bu sayede engellilerin kendini yalnız hissetmediklerini söyledi. Sarıca, “kampın fiziki yapısı yüzünden sorunlar yaşıyoruz. Özellikle merdivenler ve rampalar engelli arkadaşlarımızı zorluyor” dedi. 

Editör: TE Bilisim