Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Platformu tarafından 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Platformu tarafından 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Uyuşturucusuz temiz bir toplum hedefine ulaşma ve uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmenin önemine değinilen açıklamada” Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde oluşturulan "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Platformu" olarak, madde bağımlılığında özellikle kişilik, aile yapısı ve toplumsal çevre çok önemlidir. Kişinin arkadaşlarının madde kullanması ya da aile bireylerinden birinin kullanımı kişi üzerindeki riski arttırmaktadır. Ebeveyn çocuk arasında bağlılığın olmaması, ebeveynin çocuğuna ve yaşamına karşı ilgisiz olması, uygun olmayan disiplin yöntemleri, çocukluk döneminde öfkeli, sinirli olma, içine kapanık, çeşitli yaşam becerileri eksik olan kişiliklerde madde kullanımı daha yaygındır. Madde kullanımı erken yaşlarda başlayanlarda bağımlılık riski çok daha yüksektir. Sosyo-ekonomik düzeyin düşük olması, fiziki şartların kötü olması, yaygın madde kullanımının olduğu ortam ve maddeye ulaşımın kolay olması madde kullanım riskini arttırmaktadır” denildi.

 

‘HERKESE SORUMLULUK DÜŞMEKTEDİR’

Madde bağımlılığı tüm dünya halklarının ortak sorunlarından biri olduğu belirtilen açıklamada,” Beraberinde, etkileri ve sonuçlarından sadece kullanan bireyin değil bütün toplumun yara aldığı bu ortak soruna karşı topyekun bir mücadele içerisine girerek geleceğimizi kurtarmak adına toplumun tüm kesimlerinin duyarlı ve hassas olması gereken bir durumdur. Nitekim bu sorun her geçen gün toplumda etki alanını genişletecek sayılara ulaşırken, bu sayının yaş ortalamasının da 10 yaşa kadar düştüğünü görüyoruz. Böylesi bir tehditle karsı karsıya kalan toplumlarda farkındalığın oluşması, bilinçlendirme, gençleri bağımlılık yapıcı maddelerden korunması ve tedavi süreçlerine yardımcı olmak herkesin sorumluluğudur”

Yapılan yazılı açıklamada son olarak,” Gelin uyuşturucunun yol açtığı bütün olumsuzluklarla hep birlikte mücadele edelim. Sorumluluğumuzu omuzlayıp daha güzel ve güvenli bir dünya kuralım. Geleceğimizi koruyalım”

Editör: TE Bilisim