Van Büyükşehir Belediyesi, cadde ve sokaklarda dilendirilen çocukları korumak için harekete geçti.

 

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı zabıta ekipleri, kentin farklı noktalarında dilendirilen ve çalıştırılan çocukları topladı. Çalışma kapsamında Otogar Bulvarı, Karayolları, İki Nisan, Beşyol Meydanı ve kentin işlek noktalarında dilendirilen ya da cam silerken tespit edilen çok sayıda çocuk toplanarak zabıta merkezine getirildi. Dilendirilen veya çalıştırılan çocukların aileleri uyarılırken, tekrarı durumunda ise çocuklar yasa gereği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı birimlere teslim edilerek koruma altına alınacak.

 

Konuya ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, gerek ülkelerindeki iş savaştan kaçarak gerek çevre illerden gelerek kentte dilendirilen çok sayıda çocuk tespit ettiklerini söyledi. Söz konusu çocukların özellikle işlek kavşaklarda dilendirildiğini belirten Sevinç, “Maalesef bu çocuklar hem kendi canlarını tehlikeye atmakta hem de sürücüler açısından ciddi tehlike oluşturmaktadırlar. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak günden güne sayıları artan dilencilere karşı mücadele ederken, aynı zamanda vatandaşlarımızı da bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Para için hayatlarını hiçe sayan dilenci çocuk sorununun toplumsal mücadele ile aşılabileceğine inanıyoruz. Onun için de hem vatandaşlarımızdan hem de sürücülerden yardım bekliyoruz” dedi.

 

“ONLARIN AİLELERİNİN YANIDIR”

Dilendirilen kadın ve çocuklarla ilgili sorunun ülke genelinde yaşanan bir sorun olduğunu belirten Zabıta Daire Başkanı Sevinç, şunları kaydetti: “Unutmayın çocuklara para verildikçe dilenmeye devam edeceklerdir. Merhamet duygularınızla acıyarak verdiğiniz her kuruş hem onları dilenciliğe daha çok teşvik etmekte hem de trafikte kendilerinin ve sürücülerin dikkatlerini dağıtarak kaza yapmalarına sebebiyet vermektedir. Belediyeler, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak yardım yapmaktadır. Onların yeri sokaklar değil, okullar ve ailelerinin yanıdır. Çocukların topluma kazandırılması için çalışmalarımız devam edecek.”

Editör: TE Bilisim